Matrix 4: Başrolde Keanu Reeves'in olduğu devam filmi hakkında bilmeniz gereken her şey

Oyuncu kadrosundaki en son gelişmelerden filmin konusuna dair ayrıntılara kadar, yeni filme ait bilgiler bu yazıda

Keanu Reeves, Matrix Revolutions'ta (Warner Bros)

Keanu Reeves'in ikonik karakteri Neo olarak geri döneceği Matrix 4 geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin resmi adı da dahil devam filmi hakkında bilinen çok az şey var fakat filmin oyuncu kadrosu, vizyona giriş tarihi ve konusu da dahil bulabileceğiniz bütün bilgileri bir araya getirdik.

İşte bulduklarımız...

Oyuncu kadrosunda kimler var?

Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss, iki karakter de 2003 yapımı Matrix Revolutions adlı üçüncü filmin sonunda öldüğü halde Neo ve Trinity olarak geri dönüyor.

Daniel Bernhardt tekrar Ajan Johnson rolünde karşımıza çıkarken Jada Pinkett Smith de Matrix Reloaded ve Matrix Revolutions filmlerinde canlandırdığı Niobe karakteriyle filmde yer alacak.

Programının olanak tanıması halinde Lambert Wilson'ın da Merovingian olarak geri döneceği bildirildi. Eğer Wilson filmde yer alırsa Monica Bellucci'nin de Merovingian'ın eşi Persephone olarak geri dönmesi muhtemel.

Aquaman ve Watchmen filmlerinin yıldızı Yahya Abdul-Mateen II ise oyuncu kadrosuna yeni katılan isimlerden. Oyuncunun Morpheus'un daha genç halini canlandıracağı söylentileri dolaşıyor.

Asıl Morpheus'u oynayan Laurence Fishburne geçen yıl 4. filme "davet edilmediğini" doğrulamıştı.

How I Met Your Mother'dan Neil Patrick Harris ve Marvel yıldızı Jessica Henwick de Mindhunter ve Karlar Ülkesi (Frozen) yıldızı Jonathan Groff, Line of Duty'den Stephen Graham, Beyaz Kaplan'dan (The White Tiger) Priyanka Chopra Jonas, Spartacus'ten Ellen Hollman, iZombie'den Andrew Caldwell ve Sense8'ten Brian J. Smith, Toby Onwumere ve Eréndira Ibarra'yla birlikte oyuncu kadrosunda yer alacak.

Hugo Weaving ise Ajan Smith rolünde geri dönmeyecek. Oyuncu, programıyla ilgili sorunların filmde yer almasını engellediğini doğruladı.

Sıradışı karakterler oynamasıyla tanınan Christina Ricci'yse oyuncu kadrosunda yer aldığı onaylanan son oyuncu oldu.

Film ne zaman vizyona girecek?

Başlangıçta Matrix 4'ün 21 Mayıs 2021'de Birleşik Krallık ve ABD'de vizyona girmesi planlanmış fakat çekimlerin Kovid'e bağlı olarak gecikmesi sebebiyle bu tarih 1 Nisan 2022'ye ertelenmişti.

Ne var ki daha sonra Warner Bros filmin vizyona girme tarihini 22 Aralık 2021'e çekti.

Warner Bros, ABD'de 2021'de vizyona girecek filmlerinin tamamını sinemalarla aynı zamanda, filmin vizyona giriş tarihinden itibaren bir ay boyunca izlenebileceği HBO Max'te yayımlayacak.

Senaryo hakkında ne biliyoruz?

Kısaca cevap vermek gerekirse, çok az şey. Oyuncular yeni filmin konusu hakkında epey ağzı sıkı davranıyor.

Filmin senaryosunu Lana Wachowski, Lazarus Project yazarı Aleksandar Hemon ve Bulut Atlası (Cloud Atlas) yazarı David Mitchell'la birlikte kaleme alıyor, dolayısıyla karmaşık bir senaryoyla karşılaşmamız muhtemel.

Yahya Abdul-Mateen II, filmin "çok güncel" olduğunu ve "insanların 2020, 2021 ve 2022'de konuşması gereken temalara değindiğini" açıkladı.

Reeves, filmin "bir aşk hikayesi olan güzel bir senaryosu" olduğunu söyledi ve ekledi:

Bu bir çeşit uyanma çağrısının farklı bir türü. İzleyeni eğlendiriyor... Harika aksiyon sahneleri var. Her şey ortaya çıkacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU