Evlendikten iki gün sonra eşinin eski karısına böbreğini bağışladı

"İçimden gelerek yaptım"

Debby Neal-Strickland (solda) ile Jim Merthe (sağda), tanıştıktan 10 yıl sonra evlendi (AP)

ABD'nin Florida eyaletinde bir kadın, evlendikten iki gün sonra eşinin eski karısına böbreğini bağışladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fort Lauderdale bölgesinde 56 yaşındaki Debby Neal-Strickland ile Jim Merthe 22 Kasım 2020'de evlendi.

Jim'in yaklaşık 20 yıl önce ayrıldığı fakat iletişimini koparmadığı ve arkadaş olarak kaldığı eski eşi Mylaen Merthe ise uzun süredir böbrek hastalığıyla mücadele ediyordu.

Kasım 2020'de fenalaşarak hastaneye kaldırıldığında 59 yaşındaki kadının böbreklerinin yalnızca yüzde 8 oranında çalıştığı tespit edildi ve acilen organ nakline ihtiyaç olduğu belirtildi.

Önce Mylaen'in kardeşi bağışta bulunmak istedi fakat doktorlar kendisinin uygun bir aday olmadığını söyledi. Bunun üzerine Debby devreye girerek böbreğini bağışlamak istediğini belirtti. Ameliyat öncesi bir dizi tıbbi testten geçen Debby'nin işlem için uygun bir aday olduğuna karar verildi.

"Tek istediğimin bu olduğunu biliyordum" diyen Debby, "İçimden gelerek yaptım" diye ekledi.  

Kovid-19 pandemisinden kaynaklanan bazı gecikmelere rağmen Debby evlendikten iki gün sonra Mylaen'e böbreğinin tekini bağışladı.

Debby, ameliyat sonrasında aynı hastanede Mylaen'le görüşünce, "Capcanlı ve yenilenmiş gibiydi" diyerek bağışın kadını yeniden hayata bağladığını ifade etti.

AP'nin 1 Haziran tarihli haberine göre Debby ve eşi Jim 6 çocukla birlikte yaşıyor. Aralarında 6 yaşında otizmli bir kız da bulunan çocuklardan bazıları Debby'nin torunlarıyken bazıları da evlatlık.



Independent Türkçe, AP, Insider

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU