Quentin Tarantino: Bir Zamanlar… Hollywood'da son filmim olabilir

Ünlü yönetmen sinemaya iyi bir filmle veda etmekten mutlu olacağını söyledi

ABD'li yönetmen Quentin Tarantino, Bir Zamanlar… Hollywood'da'nın (One Upon a Time In Hollywood) son filmi olabileceğini söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pure Cinema Podcast isimli programa katılan Tarantino kötü bir filmle kendini utandırmadan kariyerini sonlandırma arzusunu yineledi. 

Screen Rant'in haberine göre Tarantino, "Demek istediğim çoğu yönetmenin son filmi çok kötü" diye belirtti. 

Bu bana başka bir film yapmamam gerektiğini düşündürüyor çünkü Bir Zamanlar… Hollywood'da'yla nokta koymaktan gerçekten çok mutlu olabilirim.

Yönetmen sinema tarihinden örnekler vererek düşüncesini detaylandırdı. 

Çoğunun son filmi korkunç. Genellikle en kötü filmler son filmlerdir. Son filmlerini 60'ların sonunda ve 70'lerde çeken Altın Çağ yönetmenlerinin çoğu için durum böyleydi. Son filmlerini 80'lerin sonunda ve 90'larda çeken Yeni Hollywood yönetmenleri için de durum bu.

Tarantino kariyerini gereğinden fazla uzatan yönetmenlere örnek olarak Bonnie ve Clyde'ın (Bonnie and Clyde) yönetmeni Arthur Penn'i gösterdi. 

Arthur Penn'in son filminin Penn & Teller Get Killed olması Yeni Hollywood yönetmenlerinin çoğunun son filmlerinin ne kadar berbat olduğuna dair bir metafor gibi.

EW'nin aktardığına göreyse Tarantino açıklamalarına şu ifadeleri ekledi:

Bu nedenle kariyerinizi gerçekten iyi bir filmle bitirmek nadirdir. Güzel bir filmle bitirmek olağanüstü bir şey.

 

a.jpeg
Tarantino romanında Cliff Booth'un hikayesine dair çok fazla detay olacağını söyledi (IMDb)

 

Tarantino ayrıca Once Upon a Time In Hollywood romanında hikayeyi farklı bir formda yeniden anlatacağını belirtmişti. Yönetmen uzun süredir üstünde çalıştığı kitabına dair şu ifadeleri kullanmıştı:

Sadece senaryoyu alıp romana dönüştürmüyorum. Hikayeyi roman formunda yeniden anlattım. Dolayısıyla, 'Ah, tamam, belli ki birkaç sahnesi dışarıda kaldı, bu yüzden senaryoyu alıp romanlaştırdı ve birkaç sahne ekledi' gibi bir durum değil. Kitap tüm hikayenin tamamen yeniden düşünülmesiyle oluştu.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Entertainment Weekly

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU