Elon Musk, müstehcen emojili tweetleriyle yetişkin temalı kripto paranın fiyatını fırlattı

Teknoloji milyarderinin tweetinin ardından CumRocket isimli kripto paranın fiyatı 0,06'dan 0,28 dolara yükseldi

Elon Musk'ın tweetleri CumRocket'ın fiyatlarını ciddi şekilde artırdı (Reuters)

Elon Musk, CumRocket'ı kastediyor gibi görünen bir dizi emojiyi tweetlemesiyle bu yetişkin temalı kripto paranın fiyatının sadece 10 dakika içinde neredeyse yüzde 400 fırlamasına neden oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kendisini "yetişkinlere yönelik içerik üreticileri için önde gelen 18+ NFT (Kendi türünden bir başka değerle takas edilmesi mümkün olmayan, özgün ve biricik sayısal para ya da çip -ed.n.) platformu" şeklinde tanımlayan alternatif kripto paranın fiyatı, teknoloji milyarderinin görünürdeki desteğinin ardından cumartesi günü 0,06 dolardan (0,52 TL) 0,28 dolara (2,43 TL) yükseldi.

CumRocket taraftarları tarafından internette sıklıkla kullanılan su sıçratma ve roket emojilerinin yanındaki Ay emojisi de bu kripto para biriminin fiyatının "Ay'a" yükseleceğini işaret etti.

Musk'ın Twitter üzerinden yaptığı son paylaşım, cuma günü yayımladığı benzer bir şifreli mesajı takip etti. Musk bu gönderideyse sadece "Canada USA Mexico." ("Kanada ABD Meksika.") diye yazmıştı.

Bu üç ülke isminin baş harfleri bir araya geldiğinde oluşan sözcük (CUM, İngilizce'de cinsel anlamda boşalmak anlamına geliyor -ç.n.), kripto paralarla ilgili bir dolu tweetle birlikte düşünüldüğünde, geniş kesimlerce meni temalı kripto paraların desteklenmesi şeklinde yorumlandı.
 

ezgif-7-db9971e9c657.jpg

Elon Musk 5 Haziran 2021 Cumartesi günü, kripto para CumRocket'ın fiyatının "Ay'a fırlayacağını" ima eden bir dizi emoji paylaştı (Twitter/ Elon Musk)


SpaceX'in CEO'su Twitter profil fotoğrafına da Bitcoin logosu içeren bir anime karakteri koydu. Bu karaktere eklenen "lazer gözler" kripto para takipçileri tarafından kullanılan ve Bitcoin fiyatının 100 bin dolara (866 bin TL) ulaşacağı umutlarını gösteren bir sembol.

Dünyanın en değerli kripto parası Bitcoin, nisan ortasında tüm zamanların en yüksek değeri olan 64 bin doları (550 bin TL) görse de oradan geriledi ve şu anda 36 bin dolar (310 bin TL) civarında işlem görüyor.

CumRocket, Musk'ın tweetine kendi logosunu SpaceX'in Starship roketinin üstüne koyduğu oynanmış bir görselle karşılık verdi.
 


CumRocket "Ne düşünüyorsun @elonmusk? Boya masraflarını bile karşılarız" diye yazdı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yakın zamanda ünlü kişilerin yatırım tavsiyelerini takip etmenin taşıdığı riskler konusunda uyaran bir bildiri paylaşmıştı.

Tavsiye bildirisinde, "Yalnızca ünlü biri, bir ürünün veya hizmetin iyi bir yatırım olduğunu söylediği için yatırım kararı almak hiçbir zaman iyi bir fikir değildir" ifadelerine yer verildi.

Asla sadece bir ünlünün açıklamasına veya sosyal medya, yatırım bültenleri, internet reklamları, e-posta, yatırım araştırması internet siteleri, sohbet odaları, doğrudan posta, gazete, dergi, televizyon ya da radyo yoluyla ulaştığınız diğer bilgilere dayanarak yatırım kararları vermeyin.

SEC'nin, Musk hakkında 2021'deki tweetleri ve kamuya açık yorumları sonucunda fiyatı devasa dalgalanmalar yaşayan mim temelli kripto para Dogecoin'e desteği nedeniyle soruşturma başlattığı bildirilmişti.

Musk haberlere, "Umarım yaparlar! Bu müthiş olurdu" tweetiyle karşılık vermişti. 

The Independent, görüşlerini almak için SEC'yle temasa geçti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU