İmamoğlu'ndan "müsilaj" değerlendirmesi: Bir kişinin sözüyle değil, bilimle hareket edilerek bu sorun çözülmeli

Kanal İstanbul tartışmalarıyla ilgili konuşan İmamoğlu, "Marmara’yı yok edecek olan Kanal İstanbul’a karşı çıkmak, 16 milyon insanın insani sorumluluğundadır" dedi

Fotoğraf: Independent Türkçe (arşiv)

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Kurbağalıdere’de vatandaşlarla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Kurbağalıdere'de yapılan çalışmalarla ilgili bilgi incelemelerde bulunan İmamoğlu, "Bugüne geldiğimizde; bu güzel çevreyi hep beraber başardık, birbirimizi alkışlıyoruz. Kurbağalıdere, bitirilmiştir ve güzel olmuştur" dedi.

Marmara Denizi'ni kaplayan müsilajla ilgili de konuşan İmamoğlu, "Dünya’nın en genç denizlerinden birisi. O bakımdan ona gözümüz gibi bakmalıyız. Bütün belediyeler, bütün kamu kurumları, özel kuruluşlar, sanayi kuruluşları, tarım yapan insanlarımız, devletin bakanlıkları topyekun ortak akılla tek şartla; bir kişinin sözüyle değil, bilimle hareket ederek, bu sorunu çözmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul tartışmalarına da değinen İmamoğlu şunları kaydetti:

Marmara’yı yok edecek olan Kanal İstanbul’a karşı çıkmak, 16 milyon insanın insani sorumluluğundadır. Bir partiye ya da bir kişiye ait değildir.Bunu anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz. Akıl ve bilim bana ne anlatıyorsa onu anlatıyorum zaten. Bana ait tek bir cümlesi yoktur. Akıl ve bilimin ifade ettiği bir biçimde bu işin yanlış olduğunu anlatıyoruz.

"Bir defa da bu şehri içten sev"

İstanbul'un artık bina ve betona boğulmaması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu şöyle devam etti:

Daha fazla yapalım, daha çok bina yapalım, daha çok beton yapalım. Yani Kalamış’ın şu hali bize yetmiyor; buraya binalar yapalım, başka başka tesisler kuralım… Bu şehir bunu kaldırmıyor arkadaş; kaldırmıyor. Kal-dır-mı-yor. Bakın; bu hataların her birimiz bir parçası olmuş olabiliriz geçmişte. Her birimiz, bir eksik yapmış olabiliriz. Çevreye kötü davranmış olabiliriz. Sıkıntılı birtakım hareketleri, her birimiz küçücük de olsa, büyük de olsa yapmış olabiliriz. Ama pişman olma zamanı be! Pişman ol yahu! Ya bir defa da bu şehri içten sev ya!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU