Utah Valisi kuraklıkla başa çıkamayınca halkı yağmur duasına çağırdı

"İlahi bir müdahaleye ihtiyacımız var"

Utah eyaletindeki Great Salt Gölü'nün 2 Şubat 2021'de çekilen fotoğrafında suların iskeleye kadar gelemediği görülüyor (Kristin Murphy / Deseret News)

ABD'nin Utah eyaletinde kuraklık nedeniyle vali halkı yağmur duasına çağırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eyaletin epey az yağış alması nedeniyle 13 Mayıs'ta acil durum ilan edilmişti.

Vali Spencer Cox, perşembe günü Twitter hesabından paylaştığı videoda eyalet sakinlerini "hafta sonu duasına" davet ederek şunları söyledi:

İşbirliği halinde hep beraber dua eder ve Tanrı'dan ya da hangi üstün güce inanıyorsanız ondan daha fazla yağmur yağdırmasını istersek, süren kuraklığın ölümcül boyutlarından kurtulabilme şansımız olabilir.

Cox, konuşmasında eyalette yaşanan kuraklığın ekinlere ve yaban hayatına zarar verebileceği ve ölümcül yangınlara neden olabileceği uyarısında bulundu.

"Bir an evvel daha fazla yağmura ihtiyacımız var" diyen vali sözlerini şöyle sürdürdü:

İlahi bir müdahaleye ihtiyacımız var. Bu yüzden farklı inançlara sahip tüm Utahlıları 4 Haziran'dan 6 Haziran'a kadar sürecek olan dualara katılmaya çağırıyorum.

Öte yandan valinin çağrısı sosyal medyada tepki de topladı. Kullanıcılardan biri valinin "gerçek sorunlara gerçek çözümler sağlaması gerektiğini" söylerken, diğerleriyse sorunun iklim kriziyle ilgili önlemlerin alınmamasından kaynaklandığını belirtti.

Utah geçen yıl da kuraklık yaşamış, bundan ötürü eyalette ciddi yangınlar çıkmıştı.

Kuraklığın etkisi Kaliforniya eyaletinde de hissediliyor. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom da 10 Mayıs'ta acil durum ilan etmişti.

Ülkede kuraklık nedeniyle ilk defa yağmur duasına başvurulmuyor. 2007'de Georgia eyaletinin o dönemki valisi Sonny Perdue, eyalet sakinlerini kuraklığa karşı yağmur duasına çağırmıştı.



Independent Türkçe, Washington Post, The Hill

Deleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU