Among Us karakterine benzeyen nugget 100 bin dolara satıldı

99 sentlik açılış fiyatıyla satışa konulan küçük tavuk parçası, alıcının talebi üzerine szechuan sosuyla birlikte gönderilecek

Nugget'a açık artırmada 184 teklif yapıldı (eBay - Among Us / Kolaj: LADbible)

Popüler çok oyunculu video oyunu Among Us'taki karakterlere benzeyen McDonald's nugget'ı yaklaşık 100 bin dolara (yaklaşık 867 bin TL) satıldı.

Açık artırma usulü satış yapan internet sitesi eBay'de 28 Mayıs'ta 99 sentlik (yaklaşık 8,67 TL) açılış fiyatıyla satışa konulan küçük tavuk parçası, bir süreliğine hiç dikkat çekmemişti. İki gün sonra verilen yaklaşık 15 bin dolarlık (130 bin TL) ilk teklifin ardından açık artırma viral olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Among Us'ın resmi Twitter hesabından konuyla ilgili yapılan paylaşım da gözlerin bu nugget'a dikilmesini sağlamış ve fiyat giderek artmıştı.

The Verge, nugget'ın fast food zincirinin "BTS menüsü"nden çıkmasının fiyatın yükselmesine neden olabileceğini kaydetti.

Öte yandan satıcı, 14 gün boyunca yenebilecek ürünün tazeliğini koruması için dondurulacağını ve hava sızdırmayan bir paketin içinde teslim edileceğini açıkladı. Alıcının talebi üzerine szechuan sosuyla birlikte gönderileceğini sözlerine ekledi. 

Alıcının kimliği belli değil. Dolayısıyla bu kişinin Among Us hayranı mı BTS hayranı mı olduğu yoksa canının sadece nugget mı çektiği bilinmiyor.

Piyasaya 2018'te sürülen Among Us, Kovid-19 pandemisinin pek çok kişiyi eve hapsetmesiyle popülerliğini artırmıştı. Oyun geçen sene yaklaşık 500 milyon oyuncu kazanmıştı.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, kasım sonunda Twitch'te Among Us oynayarak yoksullukla mücadele için 200 bin dolardan (yaklaşık 1 milyar 750 bin TL) fazla para toplamıştı.

 

Independent Türkçe, The Verge, GamesRadar, IGN

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU