Quentin Tarantino, "Bir Zamanlar… Hollywood'da" romanına dair ipuçları verdi

Ünlü yönetmen filmin hikayesini yeniden kurguladığını söyledi

ABD'li ünlü yönetmen Quentin Tarantino katıldığı Pure Cinema Podcast programında merakla beklenen "Bir Zamanlar… Hollywood'da" (Once Upon a Time in Hollywood) filminin romanına dair açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

IndieWire'ın haberine göre romanın, filmin "yeniden düşünülmüş" hali olduğunu söyleyen Tarantino, filmde yer almayan sahnelerin kitapta bulunacağını söyledi. 

Ünlü yönetmen şu ifadeleri kullandı:

Sadece senaryoyu alıp romana dönüştürmüyorum. Hikayeyi roman formunda yeniden anlattım. Dolayısıyla, 'Ah, tamam, belli ki birkaç sahnesi dışarıda kaldı, bu yüzden senaryoyu alıp romanlaştırdı ve birkaç sahne ekledi' gibi bir durum değil. Kitap tüm hikayenin tamamen yeniden düşünülmesiyle oluştu.

Yönetmen, 5 yıldır yazdığını ve kitap için bir dizi araştırma yaptığını da belirtti. 

Bu karakterlerin romansal versiyonlarını anlatmaya çalışıyorum. Eğer önce kitap ortaya çıksaydı, filmi bu malzemeden üretmiş olurdum.

Kitabın, filmden daha ayrıntılı anlatacağı karakterlerden biriyse Brad Pitt'in canlandırdığı Cliff Booth. Pitt filmdeki performansıyla "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Oscar ödülüne layık görülmüştü. 

Tarantino karaktere dair şunları söyledi:

Filmde Cliff gerçek bir muamma, bir nevi bu adamın burada işi ne diye düşünüyorsunuz? Kitapta sadece Cliff'in geçmişini anlatacak bölümler var. 

"Bir Zamanlar… Hollywood'da"da Sharon Tate karakterini canlandıran Margot Robbie daha önce filmin 20 saatlik bir versiyonunun olduğunu açıklamıştı. Görünüşe göre yönetmenin anlatacak daha çok şeyi var. 

"Once Upon a Time in Hollywood" kitabı 29 Haziran'da satışa çıkarılacak. 

 

Independent Türkçe, IndieWire, NME

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU