Zuckerberg yeni WhatsApp güncellemesini açıkladı: Kullanıcıları hangi özellikler bekliyor?

Yeni güncellemeleri bizzat Facebook CEO'su Mark Zuckerberg açıkladı (AP)

WhatsApp, nihayet kullanıcılarına hesaplarını en fazla 4 farklı cihazda kullanabilme seçeneği de dahil bir dizi yeni özellik sunacak.

Bu, uygulamaya gelen ve sadece bir kez görüntülenip belli bir zaman sonra kaybolacak mesajları da içeren bir dizi yeni özellikten sadece biri.

Uzun süredir konuşulan çoklu cihaz desteği, rakiplerine kıyasla WhatsApp'ın önemli bir eksikliğini giderecek.

Şu anda WhatsApp belirli bir telefona ve numaraya bağlı çalışıyor. Bu da sadece söz konusu cihazda uygun şekilde kullanılabileceği anlamına geliyor. Uygulama bir "web" sürümü sunuyor ama bu da aslında ana sürüm üzerinden çalışıyor.

Ancak kullanıcılar artık en fazla 4 cihazdan hesaplarına erişebilecek. Duyuru, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, WhatsApp başkanı Will Cathcart ve sıklıkla gelecek özellikleri daha yayımlanmadan açıklayan WABetaInfo isimli internet sitesi arasındaki konuşma kapsamında yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zuckerberg, birden fazla cihazda kullanılırken bile uygulamanın uçtan uca şifrelemesinin bozulmadan kalacağını söyledi. Facebook CEO'su, görüşmeler farklı cihazlar arasında aktarılırken, ne Facebook'un ne de bunların parçası olmayan bir başkasının içerikleri göremeyeceğini ifade etti.

Zuckerberg, WhatsApp sohbeti aracılığıyla gerçekleştirilen röportajda, "Yine uçtan uca şifreli olacak" dedi. "Tüm mesaj ve içeriğinizi, telefon şarjınız bitse bile cihazlar arasında düzgün biçimde senkronize etmek büyük bir teknik zorluktu ama bunu çözdük ve şimdi yakın zamanda sunmayı dört gözle bekliyoruz!"

Cathcart, yeni özelliklerin "gelecek bir veya iki ay içinde" genel beta sürümünde yer alacağını söyledi.

Bu tür bir özelliğin eksikliği WhatsApp'ı Telegram ve Facebook'un kendi Messenger'ı gibi diğer sohbet uygulamalarının önemli ölçüde gerisinde bırakıyordu. Zira söz konusu uygulamalar, kullanıcılarına istedikleri kadar çok cihazdan mesaj alıp gönderme ve bunları çeşitli telefonlar veya bilgisayarlar arasında senkronize edebilme imkanı tanıyor.

Açıklamada, bir iPad uygulaması üzerinde çalışıldığına yönelik, uzun süredir devam eden bir diğer söylenti doğrulanmadı. Ama böyle bir özellik uygulamayı muhtemelen çok daha kullanışlı kılabilir.

Çoklu cihaz seçeneklerinin yanı sıra "bir kez görüntüle" ve "kaybolma modu" özellikleri, insanların mesajlarının ne kadar süre kalacağını kontrol etmesine imkan tanıyor.

Kullanıcılar, Snapchat'te olduğu gibi görüntülendikten hemen sonra veya belirli bir süre sonra kaybolacak içerikler gönderebilecek.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU