Çamlıca Kulesi'ne giriş ücreti ve kafe-restoran fiyatları belli oldu

İstanbul'un en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi, yerli ve yabancı ziyaretçilere kapılarını açtı

369 metrelik kule uzunluğu ve deniz seviyesinden 587 metrelik yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi, ziyaretçi kabul etmeye başladı / Fotoğraf: AA

Çamlıca Kulesi, 29 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı törenle açıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kuleyi ziyaret ücretimiz 60 TL, indirimli ücret ise 30 TL olarak belirlendi. Yabancı turistler içinse bu fiyat 120 TL. Sıra beklemeden geçiş imkânı sağlayan biletler ise yerli turistlere 100 TL, yabancılara 200 TL'den satılıyor.

Öte yandan Kule Kafe ve Kule Restoran’da da fiyatlar belli oldu.

Kule Kafe’de çay 10,  Türk Kahvesi 20 liradan satışa sunulurken poğaça ve sandviç gibi seçenekler de menüde yer alıyor.

Restoran bölümünde ise  serpme kahvaltı 180 TL, ızgara köfte 62 TL, dana bonfile 128 TL, kuzu pirzola ise 148 TL’den satışa sunuluyor.

fiyatlist.jpg
Kule Kafe ve Kule Restoran fiyat listesi / Fotoğraf: T24

 

"Pazar günü hariç tüm günlerde misafirlerimizi ağırlayacağız"

PTT Kule AŞ Genel Müdürü Ahmet Selami Söğüt, kulenin, bugün itibarıyla ilk misafirlerini ağırlamaya başladığını belirterek, "Dünyanın merkezi İstanbul'umuzun en güzel tepelerinden birinde yer alan eşsiz manzaraya sahip Çamlıca Kule'miz bugün vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından yapımına 2017 yılında başlanan kulemiz, 29 Mayıs 2021 tarihinde İstanbul'un fethinin 568'inci yıl dönümü gibi anlamlı bir günde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılmış oldu" diye konuştu.

Çamlıca Kulesi'nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın uhdesindeki PTT iştiraki olan Kule AŞ tarafından işletildiğini bildiren Söğüt, şunları kaydetti:

"Kulemiz, pandemi koşulları nedeniyle hafta içi sabah 10.00, akşam 21.00 arasında hizmet verecek. Sadece pazar günleri kapalı olacağız. Onun dışındaki bütün günlerde burada misafirlerimizi ağırlıyor olacağız. Kulemiz, zemin altında 4 olmak üzere toplamda 49 kattan oluşmakta. Yapısal yüksekliği zemin üzerinde 369 metre, deniz seviyesinden ise 587 metre yüksekliktedir. Kulemiz ayrıca, 20 dönümlük bir peyzaj ve ağaç alanlarıyla da aynı zamanda tam bir botanik bahçesidir. Kulemiz, sadece seyir terasları ve restoran katlarıyla değil, aslında etkinlikleriyle de İstanbul'un cazibe merkezlerinden biri haline gelecektir”

Kuleye ulaşım nasıl sağlanıyor?

PTT Kule AŞ Genel Müdürü Ahmet Selami Söğüt, “Kulemize ulaşmak isteyen vatandaşlarımız toplu taşıma imkanlarını kullanabilirler. Metrolardan ve değişik güzergahlardan vatandaşlarımızı buraya taşımakla alakalı iki güzergah oluşturduk. Güzergahımızdan bir tanesi, Çamlıca Camisi'nden başlayan güzergahla kulemize ulaşılabiliyor. İkincisi ise Altunizade ve Acıbadem metrodan da vatandaşlarımızı kulemize taşıyor olacağız" dedi.

Toplam 30 bin 150 metrekare alan üzerinde kurulan Çamlıca Kulesi, deniz seviyesinden 587 metre yüksekliği ile İstanbul'un en yüksek yapısı oldu.

Ziyaretçiler, Çamlıca Kulesi'nin 33. ve 34. katlarında bulunan seyir teraslarında panoramik İstanbul manzarasını izleyebiliyor, deneyim alanlarında vakit geçirebiliyor, 39. ve 40. katlarında bulunan 360 Kule & Restoran'da manzara eşliğinde Türk ve dünya mutfağının özel sunumlarından faydalanabiliyor.

 

AA, T24

DAHA FAZLA HABER OKU