Neil Gaiman, The Sandman'in tepki çeken oyuncu kadrosunu savundu

"Bunu bilmek için çizgi romanları okumak gerekiyor"

The Sandman tüm zamanların en çok satan çizgi roman serilerinden biri (DC Comics)

The Sandman'ın yazarı Neil Gaiman, çizgi romanın Netflix uyarlamasının oyuncu kadrosuna gelen tepkilere cevap verdi.

Dizide başrolde Tom Sturridge'in rüyalar lordu Morpheus'a hayat vereceği, Gwendoline Christie'nin Lucifer'ı ve Charles Dance'in da Roderick Burgess'i oynayacağı halihazırda açıklanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen hafta da Death (Ölüm) rolünde Kirby Howell-Baptiste, Desire (Arzu) rolünde Mason Alexander Park, Despair (Umutsuzluk) rolünde Donna Preston, John Dee rolünde David Thewlis, Gilbert rolünde Stephen Fry ve Johanna Constantine rolünde Jenna Coleman'ın olacağı duyurulmuştu.

Ancak bazı sosyal medya kullanıcıları, çizgi romana sadık kalınmadığı iddiasıyla oyuncu seçimlerine tepki gösterdi. Özellikle Death rolüne siyahi, Desire rolüne non-binary (ikili cinsiyet sınıflandırmasının dışındaki kimlikler için kullanılan tanım) olan bir oyuncunun seçilmesi eleştirildi.

Ancak Desire çizgi romanda da non-binary. Death ise son derece soluk bir renkte tasvir ediliyor.

Twitter'da @FinnWake6 adlı bir kullanıcı, Gaiman'ın "ihanet ettiğini" söyledi ve The Sandman'i umursamadığını öne sürdü. Ünlü yazar ise şu cevabı verdi:

Eserimi umursuyorum. The Sandman'in kötü filmleriyle 30 yıl başarılı şekilde mücadele ettim. The Sandman'i anlamadan/okumadan Desire'ın non-binary veya Death'in yeterince beyaz olmamasından sızlanan kişileri umursamıyorum. Diziyi izleyip kararınızı öyle verin.

Gaiman, "Desire hep non-binary değil miydi?" diyen bir kullanıcıyı da "Evet. Ama bunu bilmek için çizgi romanları okumak gerekiyor. Çığırtkanlar bu adımı atlamış sanıyorum" diye yanıtladı.

Yazar daha önce yaptığı açıklamada, oyuncu kadrosundaki en ilginç seçimin Death için yapıldığını söylemişti. "Dünyanın dört bir yanından yüzlerce yetenekli kadın seçmelere katıldı, çok zekiydiler" diyen Gaiman, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Bir yandan Dream'e gerçeği söyleyebilecek, diğer yandan hayatınız bittiğinde tanışmak isteyeceğiniz kişi olmalıydı. Sonra Kirby Howell-Baptiste'nin seçmelerini izledik ve onu bulduğumuzu anladık.

Gaiman, Desire rolünde ise oyuncu seçimini Twitter'a borçlu olduklarını ifade etmişti:

Mason Alexander Park Twitter'dan bize ulaştığında role uygun oyuncuyu daha yeni bakmaya başlamıştık. Rolü aldığında çok heyecanlandık.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, IGN

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU