CHP'li Özel: Erdoğan 3. doz aşıyı vurulma hakkını nereden buldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "3. doz aşı vuruldum" sözlerini eleştiren Özel, "Özel, "Türkiye'de kimse için aşı yokken 2020 yılının sonunda vurulduysan bunu açıkla" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT ortak yayınında "Üç doz aşı oldum" ifadelerini eleştiren Özel, "Türkiye'de kimse için aşı yokken 2020 yılının sonunda vurulduysan bunu açıkla" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hepimiz şaşkınlıkla kendinin 3. doz aşıyı vurulduğunu öğrendik" diyen Özel, "Türkiye Cumhuriyeti pandemiyle şuanda boğuşuyor, pandemiden kurtulmak için umudumuz aşı, kesin çözümü yerli aşı, bu konuda hepimiz olabilecek en üst seviyede katkı vermeye çalışıyoruz. İnsanlarımız aşıya kavuşursa salgından kurtulacağız" ifadelerini kullandı.

"Bu hakkı nereden buldun?"

Türkiye'de salgının başlangıcından bu yana 47 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini hatırlayan Özel, "Gelinen noktada ölümler hala 150 seviyesinde devam ediyor. Yani iki günde bir Soma faciası yaşıyoruz ve aşıya ihtiyaç var. Recep Tayip Erdoğan'ın 3. doz aşıyı olduğunu öğrendik" diye konuştu.

Özel şöyle devam etti:

Soru şu! Birinci doz aşıyı gördük ikinci doz aşıyı gördük. Eğer o birinci doz aşı senin  aslında ikinci doz aşın, eğer Türkiye'de kimse için aşı yokken 2020 yılının sonunda vurulduysan bunu açıkla. Yok aşımızı vurulduk dediğin tarihten sonra ikinci doz aşıyı bildiğimiz tarihte vurulduysan bu üçüncü doz hatırlatma aşısıysa sağlık çalışanlarından önce bu aşıyı vurulma hakkını nereden buldun.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU