Elon Musk, Tesla sahipleri için 1950'ler tarzı bir restoran açacak

Tesla CEO'su, restoranda "sinema tarihinin en iyi sahnelerini" oynatan bir açık hava sinema ekranı bulunabileceğini söyledi

Tesla'nın Süperşarj istasyonları, ilk defa 2012'de tanıtılmıştı (Reuters)

Elon Musk'ın restoran işine girmeye hazır olduğu ve Tesla şarj istasyonlarından birinde 1950'ler temalı lokanta açabileceği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milyarder girişimci uzun süredir bu planlara yönelik imalarda bulunuyordu. Musk 2018'de, "Los Angeles'taki yeni Tesla Süperşarj noktalarından birinde arabaya servis, paten ve rock restoranı" inşa etmek istediğini belirtmişti.

Electrek'e göre Musk'un elektrikli araç şirketi, restoran sektöründe kullanmak üzere yeni ticari marka başvurularında bulunarak ilk adımları attı.

Başvuruda "TESLA™ ticari marka tescilinin restoran hizmetlerini, gezici restoran hizmetlerini, self-servis restoran hizmetlerini ve paket servis restoran hizmetlerini kapsamasının" amaçlandığı bildirildi.

Tesla ismi, Tesla logosu ve şirket adının stilize edilmiş halini içeren ticari marka başvurusu, araç sahiplerinin arabaları şarj oluyorken kullanabileceği Tesla markalı restoranlar açılabilme ihtimali bulunduğunu gösteriyor.

Haberlere göre ABD Patent ve Marka Ofisi'ne 27 Mayıs'ta başvuruldu.

Musk restoran fikrini ilk kez tartışmaya başladığında, bunun için bir dizi yeni fikir de bulmuştu.
 


Tesla CEO'su devam eden tweetlerinde, restoran otoparkına park edildiğinde menünün Tesla'nın dokunmatik ekranında görüntülenebileceğini ve hatta "film tarihinin en iyi sahnelerinden derlenen görüntülerin oynayacağı" bir açık hava sinema ekranı bile olabileceğini söylemişti.

Tesla daha sonra, Kaliforniya'nın Santa Monica bölgesinde "restoran ve Süperşarj istasyonu" inşa planları için inşaat izni çıkarttırmıştı.

Ancak Electrek'e göre üç yıl boyunca hiçbir şey yapılmadı. Bu yıl 62 şarj standından oluşan Süperşarj istasyonu için yeniden inşaat izni başvuruları yapıldığındaysa, belgelerde planlanan alanda restoran bulunmasına dair bir ifade yer almadı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU