Hizbullah, "Nasrallah hasta" iddialarına yanıt verdi

Nasrallah’ın oğlu Cevad, Twitter’da paylaştığı mesajda, babasının geçen hafta alerji kaynaklı sorunlar yaşadığını yazdı

Lübnan'ın güneyindeki İsrail işgalinin sona ermesinin 21. yılında konuşan Nasrallah'ın sık sık öksürmesi dikkat çekmişti (El Mayadin)

Lübnan'daki Hizbullah hareketi, örgütün lideri Hasan Nasrallah'ın sağlığının kötüye gittiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Nasrallah’ın geçen hafta yaptığı televizyon konuşmasında yorgun görünmesi, sık sık öksürmesi ve nefes darlığı yaşaması İsrail’in dikkatinden kaçmamıştı. İsrail istihbaratının Nasrallah'ın Kovid-19 virüsü kaptığını düşündüğü iddia edilmişti. Bazı Lübnan basın organları da bu hafta başında Nasrallah’ın akciğer iltihabı yaşadığını ve iyileşme safhasında olduğunu öne sürmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nasrallah’ın oğlu Cevad, dün Twitter’da paylaştığı mesajda, babasının geçen hafta alerji kaynaklı sorunlar yaşadığını ama şimdi daha iyi olduğunu yazdı. Hizbullah’a yakın bazı kaynaklar da Lübnan basınına yaptıkları açıklamalarda örgütün liderlerinin sağlığıyla ilgili iddiaları reddettiğini aktardı.

Nasrallah’a yakın bazı isimlerse, söylentilerin büyük ekonomik krizin yaşandığı ve hükümetin bir türlü kurulamadığı Lübnan’da dikkatleri iç siyasetten uzaklaştırmaya çalışan Hizbullah karşıtları ve İsrail tarafından yayıldığını savundu.

Lübnan'ın güneyindeki İsrail işgalinin sona ermesinin 21. yılında konuşan Nasrallah, İsrail'in Doğu Kudüs'teki ihlallerini sürdürmesi halinde, ülkenin yok olmasıyla sonuçlanacak bölgesel bir savaş çıkabileceğini söylemişti.

İsrailli askeri yetkililerse, Nasrallah'ın konuşmada "tehdit edici" olmaktan ziyade zayıf göründüğünü belirterek konuşmayı Hizbullah lideri açısından bir hata olarak nitelemişti.


Independent Türkçe, Haaretz

DAHA FAZLA HABER OKU