Nintendo'dan Super Mario müzesi: Şirketin tarihi ve felsefesi sergilenecek

Galeri çalışmalarının Mart 2024'te tamamlanması planlanıyor

Nintendo'nun Mart 2021'de açılan tema parkından bir görüntü (Reuters)

Dünyanın en büyük video oyunu ve elektronik şirketlerinden Nintendo, tarihini sergileyeceği müzesini duyurdu.

Japonya merkezli şirket çarşamba günü yaptığı açıklamada, şimdilik "Nintendo Galerisi" adı verilen müzenin Mart 2024'te tamamlanmasının planlandığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müzenin, Japonya'nın Kyoto prefektörlüğündeki eski bir tesisin dönüştürülmesiyle yapılacağı kaydedildi.

"Nintendo, şirketin ürün geliştirme tarihini ve felsefesini halkla paylaşmak için galeri inşa etme ihtimalini bir süredir tartışıyordu" denen açıklamada, müzede dünyaca ünlü Super Mario gibi pek çok oyuna ait tarihi öğelerin sergileneceği kaydedildi.

 

photo.jpg
Müzenin perspektif çizimi (Nintendo)

 

Dev firma, tesisin 2016'dan beri atıl durumda olduğunu ve nasıl kullanılacağı konusunda yıllardır beyin fırtınası yapıldığını ifade etti.

Nintendo tema parkı da açtı

1889'da Japonya'nın geleneksel oyun kartları hanafuda üreticisi olarak kurulan Nintendo, 1977'de video oyun sektörüne girmişti. En bilinen serisi Super Mario, ilk olarak 1985'te piyasa sürülmüştü.

Bununla birlikte şirket, ilk tema parkını Osaka prefektörlüğünde açmıştı. Super Mario dünyasının inşa edildiği "Super Nintendo World" 60 milyar yene (yaklaşık 5 milyar TL) mal olmuştu.

Kovid-19 pandemisi sebebiyle açılışı epey geciken parkta Mario müzikleri yankılanıyor. Ziyaretçiler, akıllı telefonlarına bağlı bir bileklikle tıpkı Mario gibi tuğla kırıp altın toplayabiliyor.

 

Independent Türkçe, AFP, Screen Rant, Sputnik Türkiye

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU