Can Ataklı: Böyle olmaz ama Devlet Bey

"MHP; gerçekten kırmızı çizgisi olan Atatürkçülük konusunda bile böyle bir korku yaşıyorsa daha diyecek bir şey yok"

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Ayasofya'da devlet erkanının katıldığı törende Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını hedef alan imama tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi isim vermediği için eleştirdi.

Can Ataklı bugünkü “Böyle olmaz ama Devlet Bey” başlıklı köşe yazısında Bahçeli’nin dünkü grup toplantısında yaptığı konuşma hakkında şunları söyledi:

Devlet Bahçeli, dün partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Salı olunca grup toplantıları oluyor, böylelikle MHP Genel Başkanı’nı da görme şansı yakalıyor sevenleri. Bahçeli dün yine esti gürledi. Tıpkı Erdoğan gibi, hedefinde CHP vardı, “Cehape zihniyeti” dedi de dedi. Sonra Atatürk’e sahip çıktı. MHP her ne kadar artık AKP’nin yan kuruluşu gibi olsa da parti ideolojisinde ciddi bir Atatürkçülük vardır. Bahçeli de bu damardan yürüdü dün.

Dedi ki, “Atatürk bizim simgemizdir, ona laf yoktur. Baş giderse börk gider, bir daha da geri gelmez. Atatürk’e tahammülsüzlük, Türkiye Cumhuriyeti’ne tahammülsüzlüktür. Keskin ön yargılarla Atatürk düşmanlığı yapmak hıyanete hizmettir.” Çok güzel değil mi? Sarayın ortağından, Atatürk’e böylesine sahip çıkılmasını duymak hepimizin gözünü yaşartıyor. Bahçeli durmadı ama daha da koyu Atatürkçülük yaptı.

Yine dedi ki, “Atatürk milli birliğimizin ortak paydasıdır. Atatürk’e dil uzatanlar daha iyi Müslüman olduğu mu sanıyorlar? Atatürk düşmanlığı yapmak ihanete hizmettir. Ey kendini bilmez akılsızlar, Atatürk’ümüzden ne istiyorsunuz!” MHP grubu alkış kıyamet tabii… Bahçeli iyice coştu; “Herkes bilsin ki, Atatürk bizim ve milletimizin kırmızı çizgisidir. Atatürk Türkiye demek, Atatürk Cumhuriyet demektir. Onu rahmetle anmak, ona saygı duymak, onun eserlerine sahip çıkmak her nesil için görevdir. Uyarıyorum; Atatürk’ten elinizi çekiniz. MHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sonuna kadar sahip çıkacaktır.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bahçeli’nin bu Atatürk sevdası neden depreşti bir anda acaba?” diyen Ataklı, şöyle devam etti:

Konuşmayı dinleyince bunu anlamak mümkün değil. Zaten Bahçeli de Atatürk konusuna girerken bunları söyleme ihtiyacını neden hissettiğini de belirtmedi. Bahçeli’nin, Atatürk’e lanet yağdıran eski bir imama öfkelendiğini, daha sonra bazı haber kanallarının, “Bahçeli o imama esti gürledi” türü haberlerini görünce anladık.

Meğer Ayasofya’daki törende; AKP Genel Bakanı’nın ve Meclis Başkanı’nın gözlerinin içine baka baka Atatürk’ten ‘melun’ ve ‘kafir’ diye söz eden imama söylüyormuş bu sözleri. Peki acaba niye adlı adınca söyleyemiyor Bahçeli bunları? Şimdi sorsanız Bahçeli o imama tepki göstermiş oluyor mu, oluyor tabii. Tamam da asıl yapması gereken dönüp Erdoğan’a “Arkadaş bu rezilliğe sen nasıl göz yumdun? Hadi orada bir şey söylemedin sonra da bir şey yapmadın, bu olur mu?” demesi değil midir?

“Bahçeli, Erdoğan’dan çok çekiniyor anlaşılan” iddiasını dile getiren Korkusuz yazarı, şu yorumu yaptı:

Hele son günlerde “Erdoğan, Bahçeli’yi bırakacak, kendine başka ortaklar arıyor” iddialarının de etkisi altında kalmış olmalı ki, kırmamaya çalışıyor AKP Genel Başkanı’nı. MHP; gerçekten kırmızı çizgisi olan Atatürkçülük konusunda bile böyle bir korku yaşıyorsa daha diyecek bir şey yok.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU