Barlas: Cumhur İttifakı, Türkiye’nin gündeminin çarpıtılmasına izin vermiyor

“Adına Cumhur İttifakı denilen siyasi oluşum, gündemi ustaca şekillendirmekte ve akıl dışılıkların elinde bu gündemin deforme edilmesine izin vermemektedir”

Erdoğan ve Bahçeli'nin 2020'de yaptığı bir görüşmeden. (Fotoğraf: AA)

Sabah başyazarı Mehmet Barlas, AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın “Türkiye’nin gündeminin çarpıtılmasına izin vermediği” görüşünü savundu.

Barlas, bugünkü köşe yazısında Türkiye gündemi için “uzay boşluğuna atılmış ve rastgele değiştirilebilen bir cisim” benzetmesi yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Eğer bu gündemi önüne gelen kendi kafasına göre şekillendirirse, erken seçimle başlayıp saçma sapan kasetlerle sürdürülen ve bazıları cadı masallarına benzeyen maddelerle doldurabilirsiniz” diyen Barlas, şunları yazdı:

Bu arada Atatürk düşmanları falan da devreye girip, gerçekten dayanaksız suçlamalarla kendi tarihimizi altüst etmeyi deneyebilirler. Bereket bugünden boşluğa bırakılmış bir uzay cismi değildir... Adına Cumhur İttifakı denilen siyasi oluşum, gündemi ustaca şekillendirmekte ve akıl dışılıkların elinde bu gündemin deforme edilmesine izin vermemektedir. Bir yanda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, diğer yanda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemi çarpıtanları her zaman gerçeğe ve akla davet ediyorlar. Son olarak Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda gerçek gündemden sapanlara gerekli uyarıları yaptı.

Barlas, yazısının devamında Bahçeli’nin dün grup toplantısında yaptığı konuşmadan bazı ifadelere yer verdi.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU