Babacan’dan Erdoğan’a: Hemen şimdi tek imzayla atayın kendinizi Merkez Bankası Başkanlığına, indirin faizi

Babacan, Erdoğan’ın faiz açıklamasına ilişkin “Daha cümle tamamlanmadan Türk lirası değer kaybetmeye başladı” dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz konusunda yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Babacan, “Sayın Erdoğan, uğraşmayın Merkez Bankası'na telefon açmakla, getir-götür atamalarla. Hemen şimdi tek imzayla atayın kendinizi Merkez Bankası Başkanlığına, indirin faizi” dedi.

Erdoğan TRT Haber’de, “Merkez Bankası başkanımla görüştüm, bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart. Onun için de temmuz ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın, çünkü faiz yükünü biz yatırımların üzerinden kaldırırsak maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da rahatlama dönemine girmiş olacağız” açıklaması yapmıştı.

Bu açıklamayı Twitter'dan eleştiren Babacan, “Daha cümle tamamlanmadan Türk lirası değer kaybetmeye başladı” dedi.

Babacan şunları kaydetti:

Çağrımı yineliyorum: Sayın Erdoğan, uğraşmayın Merkez Bankası'na telefon açmakla, getir-götür atamalarla. Hemen şimdi tek imzayla atayın kendinizi Merkez Bankası Başkanlığına, indirin faizi.

 

Babacan ayrıca, "TRT‘ye çıkabilen tek genel başkan konuşmaya başladığından beri TL şu an itibarıyla %2 değer kaybetti. Dürüst ve işinin ehli olan kadrolar yönetiminde Türkiye'yi bu kabustan uyandıracağız. Enseyi karartmayalım. DEVA yönetiminde yatırım, üretim ve ihracatla yükseleceğiz" görüşünü paylaştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU