Esaretin Bedeli'nden Bugün Aslında Dündü'ye Tom Hanks'in geri çevirdiği büyük filmler

Deneyimli Hollywood oyuncusu pek çok unutulmaz role imza atsa da başka aktörlerin yıldızlaştığı bazı filmleri reddetmiş

Hanks en son Dünyadan Haberler (News of the World) filminde yer almıştı (Reuters)

Tom Hanks, Hollywood'un şüphesiz en çok tanınan yüzlerinden biri ve bugüne kadar Forrest Gump'tan Terminal'e pek çok unutulmaz filme imzasını attı. Ancak 6 Oscar ödülü bulunan deneyimli oyuncu başka meslektaşlarının büyük beğeni topladığı bazı filmleri reddetmiş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunlar arasında Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption), Bugün Aslında Dündü (Groundhog Day), Batman Daima (Batman Forever) gibi filmler de yer alıyor.

Screen Rant'in haberine göre Meg Ryan ve Billy Crystal'ın başrollerinde yer aldığı ve romantik komedi türünün sevilen filmlerinden biri olan Harry ile Sally Tanışınca (When Harry Met Sally) filmi Hanks'in reddettikleri arasında. Hanks, Ryan'la daha sonra Sevginin Bağladıkları (Sleepless in Seattle) ve Mesajınız Var (You've Got Mail) gibi filmlerde yer alsa da Harry ile Sally Tanışınca'yı fazla "hafif" bulmuş.

Martin Scorsese'nin 2002 yapımı New York Çeteleri (Gangs of New York) filmi de bu listede. 

Hanks, Terrence Malick'in yönetmen koltuğunda oturduğu Sean Penn, Jim Caviezel, Nick Nolte gibi isimlerin rol aldığı İnce Kırmızı Hat (The Thin Red Line) filminiyse o sırada devam eden Steven Spielberg'in Er Ryan'ı Kurtarmak (Saving Private Ryan) filmi nedeniyle reddetmiş. 

 

 

Oyuncu, Oliver Stone'un Nixon yapımını Apollo 13'te yer aldığı için geri çevirmiş. 

Hanks, daha sonra Robin Williams'ın başrolü üstleneceği Jack'i konusunun Big filmine benzerliği nedeniyle reddetmiş. 

Tom Cruise'un üstlendiği Yeni Bir Başlangıç (Jerry Maguire) için de ilk tercih Tom Hanks'ti ancak aktör o dönem 40'ına yaklaştığı ve rol için fazla yaşlı olduğunu düşündüğü için kabul etmemiş.

 

 

Esaretin Bedeli'nde Andy Dufresne karakteri de Tim Robbins'ten önce Hanks'e önerilmişti. Oyuncu rolü Forrest Gump'ta yer aldığı için geri çevirmişti. 

Hız Tuzağı'nda (Speed) Keanu Reeves'in üstlendiği rolse önce Tom Cruise ve Tom Hanks'e teklif edilmişti.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU