Avengers: Endgame hayranları yeni teoriyi tartışıyor: "Yaşlı Steve, Skrull mı?"

Marvel'ın 2019'da vizyona giren filmindeki tutarsızlığa dair yeni bir teori ortaya atıldı

Marvel evreninde Steve Rogers'ın kaderinin ne olacağı büyük bir merak konusu (Marvel)

Marvel Sinematik Evreni'nin en sevilen karakterlerinden Steve Rogers'ın Avengers: Endgame'deki sonu birçok soruyu gündeme getirmiş ve pek çok teoriyi tartışmaya açmıştı.

Marvel'ın 2019'da gişe rekorları kıran filminin sonunda Steve Rogers yaşlanmış biçimde Kaptan Amerika kalkanını Sam Wilson'a devretmişti. 

We Got This Covered'ın haberine göre Marvel hayranları arasında gündeme gelen yeni bir teorideyse Steve'in aslında bir Skrull olduğu ileri sürüldü. Teori esasen karakterin Peggy Carter'la geçmişte yaşama tercihine dayanıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Steve Rogers geçmişte kalmayı ve günlerinin geri kalanını Peggy Carter'la birlikte yaşamayı seçmişti. Teoriye göre bu tercih yeni bir zaman çizelgesi oluşturmayı gerektiriyordu ancak Rogers'ın eski zaman çizelgesinde yaşlı bir adam olarak geri dönmesi mümkün görünmüyordu.

Bu bağlamda söz konusu durum Steve ancak Hulk ve Tony Stark'ın yaptığı zaman makinesi aracılığıyla şimdiki zamanına dönmüş olsaydı mümkün olabilirdi, ama durum böyle değildi.

Teori, Endgame'in sonundaki tutarsızlığın Sam Wilson'ı Kaptan Amerika kalkanını almaya teşvik eden iyi niyetli bir Skrull'la ya da kendi çıkarları için çalışan kötü niyetli bir Skrull'la açıklanabileceğini öne sürüyor.

Skrull'ın kötü niyetli olması durumu John Walker'ın etrafında Dark Avengers'ı kurma fikrini öngörüyor. Falcon and the Winter Soldier'da Sam Wilson kalkanın temsil ettiği güç nedeniyle bunalmış ve kalkandan vazgeçmişti. Sonrasında kalkanın John Walker'a geçtiği görülmüştü. 

Şekil değiştirebilen Skrull'ların Nick Fury ve Kaptan Amerika'yla yakınen çalıştığı Marvel evreninde zaten biliniyor. 

Yaşlı Steve Rogers kılığına girmiş bir Skrull ise iki şekilde gerçekleşmiş olabilir: Ya Fury, Carol Denvers ya da başka biri onlardan bunu yapmasını istedi ya da aklında işgal planı olan bir Skrull harekete geçti. 

Böylesi bir kurgu Disney+'ta yayımlanacak Secret Invasion dizisinin de üstünde şekilleneceği temeli oluşturuyor olabilir.

Her ne kadar Marvel başkanı Kevin Feige ve karakteri canlandıran Chris Evans, Rogers'ın dönmeyeceğine işaret etse de süper kahraman evreninin hayranlarını yepyeni sürprizler bekliyor olabilir. 

Secret Invasion'ın 2022'de yayımlanması bekleniyor. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered, Screet Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU