Cillian Murphy, Batman rolünü Christian Bale'e nasıl kaptırdığını anlattı

Murphy, “Kendimde asla ama asla Bruce Wayne kumaşı olduğunu düşünmedim” ifadelerini kullandım

Murphy'nin boşrolünde yer aldığı Peaky Blinders'ın 6. sezonuna yönelik çalışmaların bağladığı ocakta açıklanmıştı (BBC)

Peaky Blinders dizisinin başrol oyuncusu Cillian Murphy, Batman Başlıyor (Batman Begins) filminde Bruce Wayne'i canlandırmak üzere katıldığı seçmeleri anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Murphy 2003'te Christopher Nolan'ın Kara Şövalye (Dark Knight) üçlemesinde Batman/Bruce Wayne'i oynamak için seçmelere katılan oyuncular arasında finalistlerden biriydi. 

Ünlü oyuncu rolü Christian Bale'e kaptırsa da seçmelerden eli boş dönmemiş ve kötü karakter Scarecrow'u üstlenmişti. 

NME'nin haberine göre Murphy o dönemki deneyimine dair şu ifadeleri kullandı:

Bu rolü almaya yakın olduğumu düşünmüyorum. Bana göre o dönemde bu role uygun tek aktör Christian Bale'di ve ortalığı paramparça etti. Yani benim için yalnızca bir deneyimdi ve sonra başka bir şeye dönüştü. Bu deneyim Scarecrow'u canlandırmaya ve Chris'le çalışmaya dönüştü. Bu yüzden o dönemi çok büyük bir sevgiyle hatırlıyorum ancak kendimde asla ama asla Bruce Wayne kumaşı olduğunu düşünmedim.

Oyuncu verdiği röportajda Peaky Blinders dizisinin senaristi Steven Knight'ı överek "bugün yaşayan en iyi senaristlerden biri" diye niteledi.

Murphy, meşhur dizideki rol arkadaşlarından Helen McCrory'nin ölümüne dair The Guardian'a verdiği röportajda oyuncunun sette kendisine en yakın isimlerden biri olduğunu söylemişti. Murphy, McCrory'nin bugüne kadar çalıştığı en iyi oyunculardan biri olduğunu belirtmişti.

 

Independent Türkçe, NME, The Guardian

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU