Can Ataklı: Peker gençlere neden "sokaktan uzak durun" dedi?

"Bildiği mi var, yoksa yine 'böyle bir şey olur' diye mi düşünüyor ve gençleri de bundan uzak tutmak istiyor, bunu da belki 9’uncu videoda anlarız"

Fotoğraf: YouTube

Korkusuz yazarı Can Ataklı, hakkında organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla yakalama kararı olan Sedat Peker’in yayınladığı son videoda “Sokaktan uzak durun” ifadesiyle ilgili yazdı.

Ataklı, bugünkü köşe yazısının ilgili kısmında Peker’in “çok ilginç bir konuşma sistematiği olduğunu” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Lafı uzatıyor gibi görünüyor ama öyle bir anda geri dönüp müthiş bir ifşaatta bulunuyor ki neye uğradığınızı şaşırıyorsunuz” diyen Ataklı, şunları yazdı:

Peker dünkü konuşmasında 15 Temmuz’dan da söz etti. Belli ki o gece ile ilgili çok şey biliyor. “Sokağa önce biz çıktık” dedi Peker önce. Sonra ekledi “Darbe oluyor dediler, olur mu söyle şey, arkadaşlarıma üniformalı görmeleri halinde vurmalarını bile söyledim.”

Ancak Peker o geceden sonra çok kırılmış, üzülmüş. Çünkü kendi ifadesiyle “O gece onlar, yani halk durdurmuş darbeyi, ama ertesi gün başkaları kahraman olmuş.” Buna fena içerlemiş Peker. Üstü kapalı “O gece galiba biraz düzmeceydi” imasında bulunarak “40 yaş altındakiler dinlesin beni. Öyle hemen sokağa çıkmayın” dedi. Bildiği mi var, yoksa yine “böyle bir şey olur” diye mi düşünüyor ve gençleri de bundan uzak tutmak istiyor, bunu da belki 9’uncu videoda anlarız.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU