Neil Gaiman, The Sandman dizisinin oyuncu kadrosunu nasıl seçtiklerini açıkladı

"Dünyanın dört bir yanından yüzlerce yetenekli kadın seçmelere katıldı, çok zekiydiler"

Diziseverler The Sandman'i merakla beklese de dizinin yayın tarihi henüz kesinleşmedi (DC Comics)

Netflix’in Neil Gaiman çizgi romanından uyarlanan yeni dizisi The Sandman, merakla beklerken yayın platformu da oyuncu kadrosunu büyük ölçüde tamamladı.

Dizinin başrolünde Tom Sturridge'in rüyalar lordu Morpheus'u oynayacağı, Gwendoline Christie'nin Lucifer'ı ve Charles Dance'ın da Roderick Burgess'i canlandıracağı biliniyordu.

Son gelişmelerle birlikte Death (Ölüm) rolünde Kirby Howell-Baptiste, Desire (Arzu) rolünde Mason Alexander Park, Despair (Umutsuzluk) rolünde Donna Preston, John Dee rolünde David Thewlis, Gilbert rolünde Stephen Fry ve Johanna Constantine rolünde Jenna Coleman’ın yer alacağı duyuruldu.

Gaiman, söz konusu rollerin duyurulmasının ardından Netflix’in internet sitesinde bir açıklama yayımladı. Ünlü yazara göre en ilginç seçim de Dream’in (Rüya) daha akıllı ve daha güzel kardeşi Death karakteriydi. 

"Dünyanın dört bir yanından yüzlerce yetenekli kadın seçmelere katıldı, çok zekiydiler" diyen Gaiman, şöyle konuştu:

Bir yandan Dream'e gerçeği söyleyebilecek, diğer yandan hayatınız bittiğinde tanışmak isteyeceğiniz kişi olmalıydı. Sonra Kirby Howell-Baptiste’nin (o) seçmelerini izledik ve onu bulduğumuzu anladık.

Gaiman, Desire rolünde ise oyuncu seçimini Twitter’a borçlu olduklarını ifade etti:

Mason Alexander Park Twitter'dan bize ulaştığında role uygun oyuncuyu daha yeni bakmaya başlamıştık. Rolü aldığında çok heyecanlandık.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diziyle ilgili en tartışmalı seçim ise Joanna Constantine rolündeki Jenna Coleman oldu. Zira çizgi romanlarda Johanna, John Constantine'in cinsiyet değiştirmiş bir versiyonu değil, onun büyük büyük büyükannesiydi.

Öte yandan Gaiman, "Onu John Constantine'in geçmişte oynadığı rolü doldurması için yarattım" diye konuştu.

Johanna’nın bu versiyonuyla senaryonun daha ışıltılı, daha hareketli ve bazı yönlerden daha eğlenceli olduğunu aktaran yazar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu yüzden onu yazdıktan sonra devam etme kararı aldık. Jenna Coleman bize rüyalarımızın Johanna'sını verdi: Sert, zeki, hileci, büyülü ve muhtemelen lanetli.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered, Netflix

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU