Ayı Paddington 2, tek bir olumsuz eleştiriyle Rotten Tomatoes'taki mükemmel puanını kaybetti

Oyuncak Hikayesi 2 artık çok sevilen Britanya yapımı devam filminden daha iyi bir yapım olarak kabul ediliyor

Ayı Paddington 2 (Paddington 2), Rotten Tomatoes'a eklenen olumsuz inceleme yazısının ardından internet sitesindeki yüzde yüzlük puanlamasına artık sahip değil.

Ayı Paddington'ın hikayelerine dayanan gerçek çekim komedi filmi 2017'de vizyona girmesinin ardından hızla izleyicilerin favorisi haline gelmişti. Hugh Grant, Hugh Bonneville ve Sally Hawkins'in yer aldığı film, en İyi Britanya Filmi'nin de aralarında bulunduğu üç İngiliz Akademisi Film Ödülü'ne (BAFTA) aday gösterilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayı Paddington 2, kısa süre önce Orson Welles'in kült eseri Yurttaş Kane'in (Citizen Kane) onlarca yıl süren yüzde 100 puanlamasını 1941'den yeni keşfedilen olumsuz değerlendirme yazısı nedeniyle kaybetmesinin ardından "yeni en iyi film" olmuştu.

Ancak şimdi devam filmi benzer bir kaderle karşı karşıya ve yeni bir inceleme, komedi filmini yüzde 99 puana düşürdü.

İncelemeyi, Film Authority isimli film inceleme sitesinden eleştirmen Eddie Harrison yazdı ve Michael Bond'un çocuk kitaplarından uyarlanan filmi aslından sapmakla eleştirdi.

Eleştirmen filmdeki ayıyı "kibirli, art niyetli ve suratsız" diye tanımladı ve "Paddington karakteri için kilit önemdeki ırk ve kimlik hususuna değinilmediğini" ekledi.

 The Hollywood Reporter'ın haberine göre Harrison şöyle yazdı:

Ayı Paddington 2'yi 2017'de vizyona girdiğinde BBC radyosunda ve ondan sonra birçok vesilede olumsuz olarak değerlendirdim. Eleştirilerimin her bir kelimesinin arkasındayım.

Sevilen devam filmi (Ben Wishaw'ın seslendirdiği) Ayı Paddington'ın Lucy Teyze için mükemmel doğum günü hediyesini bulmaya çalışırken başından geçen maceraları anlatıyor.

Yeni gelişmeye rağmen filmin hayranları, üçüncü Paddington filmi için çalışmaların sürdüğü bilgisiyle teselli bulabilir.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU