"Muhabirleri Hamas üyeleriyle kahve içiyordu" denilen AP, İsrail'den gelen iddiayı yalanladı

Diğer yandan Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani, "Daha da pahalılaşmadan, Avrupa ve ABD'de sattıkları evleri tekrar satın almalarını Siyonistlere tavsiye ediyorum" dedi

Bina 15 Mayıs'taki hava saldırısıyla yıkıldı (AP)

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, Gazze'de Associated Press (AP) ve El Cezire'nin ofislerinin bulunduğu Cela adlı binanın bombalanmasından pişman olmadığını söyledi. Kochavi, AP'de çalışan gazetecilerin binadaki Hamas üyeleriyle sabah kahvesi içtiğini iddia etti.

İsrail'de yayın yapan Channel 12 kanalının haberine göre özel bir görüşmede Kochavi, "Binayı yıkmakta haklıyız. Bir gram pişmanlık duymuyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Habere göre Kochavi, kimliği açıklanmayan yabancı bir yetkiliyle görüşmesinde, AP çalışanlarının Hamas üyeleriyle binanın kafeteryasında kahve içtiğini iddia etti. Ancak gazetecilerin durumun farkında olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Öte yandan AP, ithamların yanlış olduğunu bildirdi. Haber ajansı, cumartesi günü şu açıklamayı yaptı:

İsrail Genelkurmay Başkanı'na atfedilen bu asılsız iddia kesinlikle yanlış. Binada bir kafeterya bile yoktu. Bu tür temelsiz iddialar, AP'de çalışan gazetecilerin güvenliğini tehlikeye atıyor…

Defalarca söylediğimiz gibi, binada Hamas'ın varlığına dair hiçbir işaret görmedik. Hava saldırısından önceki dönemde de böyle bir ihtimal konusunda uyarılmadık. İsrail'in kanıtlarının ne olduğunu bilmiyoruz ve bunları öğrenmek istiyoruz.

Haber ajansı, binanın hedef alınmasına ilişkin bağımsız bir soruşturma yürütülmesi çağrısını yineledi.

Kaani: İsrail yalvardı

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün komutanı İsmail Kaani ise İsrail'in, işgal altındaki topraklardaki yönetimi Filistinlilere bırakmayı düşünmesi gerektiğini söyledi.

"Daha da pahalılaşmadan, Avrupa ve ABD'de sattıkları evleri tekrar satın almalarını Siyonistlere tavsiye ediyorum" diyen Kaani, sözlerini şöyle sürdürdü:

Altyapı tesislerinin çoğu Filistin füzelerinin menzilindeydi ve hedef alınabilirdi. Ancak direniş grupları bunları hedef almadı çünkü Filistinlilerin bu tesisleri kullanmaya başlaması uzun sürmeyecek.

Kaani, İsrail'in Filistinlilerin mücadelesi karşısında "çatışmaların daha ilk gününden dost ülkelere ateşkes için yalvardığını" öne sürdü.

 

Independent Türkçe, Times of Israel, Fars Haber Ajansı

DAHA FAZLA HABER OKU