"Bana Allah gibi tap" diyen rapçi tepkilerin ardından özür diledi

Güney Kore asıllı ABD'li rapçi Müslüman rap müzik dinleyicilerini kızdırdı

Jay Park, Güney Koreli müzik grubu 2PM'in eski lideri (Twitter/@JAYBUMAOM)

Güney Kore asıllı ABD'li rapçi Jay Park, "MUKBANG!" isimli parçasının remix versiyonunda kullandığı, "Bana Allah gibi tap" sözlerinin ardından büyük tepki çekti. Sosyal medyada karşılaştığı yoğun eleştirilerin ardından rapçi özür diledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kendisine yöneltilen eleştirileri ilk başta önemsemeyen Park, şarkı sözlerinin "asla saldırgan olmadığını ve saygısızlık içermediğini" söylemişti. Ancak hayranların tepkisiyle Park fikrini değiştirerek özür açıklaması yayımladı.

Sputnik International'ın bildirdiğine göre Park, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Yorumları okuduğumda (nefret dolu olanları değil, aslında sözlerin neden saldırgan olduğunu anlatmaya çalışanları) şarkı sözlerimde bazılarının uğrunda ölmeye hazır olduğu bir kelime kullandığımı fark ettim. Müslümanlar için çok şey ifade eden bir kelimeyi şarkı sözlerimde özgürce kullanmak bana düşmez. Tüm Müslüman hayranlarımdan özür diliyorum.

 

 

Özür metninin yanı sıra tepkilerin ardından Jay Park, yazdığı ilk gönderiyi sildi. Söz konusu paylaşım Park'ın şarkı sözlerine yönelik problemi "görmemesi" nedeniyle tepkilerin dozunu artırmıştı. 

Sosyal medya kullanıcılarından bazıları rapçinin samimi bir özür dilediğini düşünürken diğerleri Park'ı şarkı sözlerini değiştirmeye çağırdı. 

34 yaşındaki rapçi ayrı bir paylaşımda sözlerin neden sorunlu olduğunu anladığını söyledi ve anlaması için yardım eden hayranlarına teşekkür etti. 

 

 

Geçen yıl ABD'li pop şarkıcısı Rihanna da bir iç çamaşırı defilesinde hadis içeren bir şarkıyı kullanması nedeniyle eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Şarkıcı Instagram'da yaptığı açıklamayla özür dilemişti

 

Independent Türkçe, Sputnik International, NME

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU