Kafeden Kovid-19 önlemlerine karşı hamle: Maske takan 5 dolar verecek

"Bazı müşterilerin gerçekten siniri bozuldu"

"Maske takmaya inanmıyorum" diyen işletme sahibi, önceden de Kovid-19 tedbirlerine karşı çıkan kampanyalar düzenlemişti (Chris Castleman / SFGATE)

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir kafe, maske giyenlerden 5 dolar alıyor. İşletme sahibiyse paraların Kovid-19 önlemleri nedeniyle toplumda oluşan zararın giderilmesi amacıyla kullanılacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fiddleheads adlı kafenin girişinde "Maskesiyle sipariş verenlerden 5 dolar ek ücret alınacak" yazan bir uyarı notu bulunuyor.

İşletme sahibi Chris Castleman, paraların "hükümetin uyguladığı tecritlerin yarattığı zararla zor duruma düşmüş", aile içi şiddetle, fakirlerle ve intihara meyilli kişilerle ilgilenen hayır kurumlarına verileceğini belirtti.

Bugüne kadar benden maske takmamı istediler, bu kadar da büyük bir talep değildi. Ben de hayır kurumlarına 5 dolarlık bir bağış istiyorum, bu da çok fazla bir istek değil.

Castleman, bazı müşterilerin paraların hayır kurumlarına gittiğini öğrenince daha fazla bağışta bulunmak istediğini belirtti. Şimdiye dek yaklaşık 100 kişinin fazladan para verdiğini söyleyen işletme sahibi, "Uygulama nedeniyle bazı kişilerin gerçekten siniri bozuldu; tam içeri girecekken kapıdaki uyarıyı görüp geri dönüyorlar" dedi.

İşletme sahibi, kimseyi bu kurala uymak için zorlamadığını, "onlara seçme özgürlüğü tanıdığını" belirtti.

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC), aşılanan kişilerin kapalı mekanlarda maske takmasının zorunlu olmadığını söylemişti. Öte yandan, Kaliforniya ve Hawaii'de maske takmak hala zorunlu.

Eyalet yönetiminin "son bir senedir yakalarından düşmediğini" belirten Castleman, geçen yıl haziranda çalışanlarının maske takmasını zorunlu tutmadığı için 10 bin dolar ceza almış ve dükkanını kapatmak durumunda kalmıştı.

İşletme sahibi bundan önce de maske takmaya karşı kampanyalar düzenlemişti. Kafenin girişinde yaklaşık iki ay boyunca "Maskenizi çöpe atın ve siparişinizde yüzde 50 indirim kazanın" notu asılıydı.



Independent Türkçe, FOX News, RT

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU