Batman antolojisi uluslararası sanatçılarla geliyor: Türkiye'den Ethem Onur Bilgiç ve Ertan Ergil de ekipte

Batman: Dünya (Batman: The World) Kara Şövalye’yi 14 farklı ülkeden yazar ve çizerin bakış açısından hayranlarına sunuyor

Antolojide yer alan kapaklardan biri Ethem Onur Bilgiç'in imzasını taşıyor (DC/JBC)

Dünyanın dört bir yanından isimlerin dahil olduğu yaratıcı ekibin ürettiği yeni Batman çizgi roman antolojisi Kuzey Amerika, Fransa gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye, Meksika, Brezilya, Çin gibi yerlerden de yerel hikayeleri okurlarla buluşturacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uluslararası pek çok ismin yer aldığı ekipte Türkiye'den illüstratör Ethem Onur Bilgiç ve yazar Ertan Ergil de bulunuyor.

Screen Rant'in haberine göre çizgi roman antolojisinin uluslararası yayıncılarının ve dağıtım ortaklarının listesi de yayımlandı. Listede Fransa’dan Urban Comics, İspanya’dan ECC Ediciones, İtalya’dan Panini, Çekya’dan CREW, Türkiye’den JBC yer alıyor.

Batman: Dünya, Kara Şövalye’yi çevreleyen pek çok olaydan yalnızca biri ancak şimdiye kadarki en kapsamlı hikayelerden biri olacak gibi görünüyor.

 

1.jpg

Batman: Dünya Ana Kapak (Lee Bermejo/DC/JBC)

 

DC Comics yaratıcı ekibin tam listesini de yayımladı. Öte yandan basın açıklamasında antolojide yer alan hikayelerden yalnızca birinden, "Global City"den bahsedildi. Brian Azzarello’nun yazdığı hikayenin çizimlerinin arkasında Lee Bermejo bulunuyor. 

 

2.jpg

Batman Dünya Türkiye Kapak (Ethem Onur Bilgiç/DC/JBC)

 

Söz konusu hikaye Batman’in geçmişinden ve bugününden hikayelerin bulunduğu antolojinin tarzını kuruyor. Bununla birlikte çizgi romanın yerelleştiği her uğrak, uluslararası yaratıcı ekibin elinden çıkan farklı kapaklar içeriyor.

Bahsi geçen uluslararası ekipte Fransa’dan Mathieu Gabella ve Thierry Martin, İspanya’dan Paco Roca, İtalya’dan Alessandro Bilotta ve Nicola Mari, Almanya’dan Benjamin von Eckartsberg ve Thomas von Kummant, Çekya’dan Stepan Kopriva ve Michal Suchánek, Polonya’dan Tomsz Kolodziejczak ve Piotr Kowalski, Meksika’dan Alberto Chimal ve Rulo Valdes gibi isimler yer alıyor.

 

 

 

Ekipte ayrıca Çin, Brezilya, Güney Kore, Rusya ve Japonya’dan da yazar ve çizerler bulunuyor.

Batman daha önce farklı maceralarında başka ülkeleri ziyaret etmişti ancak bu maceralar o ülkede yaşayan yazar ve çizerler tarafından tasvir edilmemişti. Dolayısıyla DC Comics’in merak uyandıran projesi Batman hayranlarına eşsiz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Batman: Dünya, bu yıl 18 Eylül’deki Batman Günü’nden 4 gün önce 14 Eylül’de piyasaya sürülecek.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, DC Comics

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU