Davutoğlu’ndan Erdoğan’a çağrı: Fatih’in emaneti Aziz İstanbul'umuza yazık etmeyin!

Kanal İstanbul’un temelinin haziran sonunda atılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Ahmet Davutoğlu’ndan çağrı geldi

Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul'un temelinin atılacağını söyleyen Erdoğan'a "Fatih’in emaneti Aziz İstanbul'umuza yazık etmeyin" diye seslendi / Fotoğraf: Gelecek Partisi

Cumhuraşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün katıldığı Çamlıca Kulesi açılış töreninden Kanal İstanbul projesinin temelini haziran ayı sonunda atacaklarını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, “Rahatsız olanlar var, olacaklar, varsın olsunlar. Biz bu eserleri İstanbul'umuza, İstanbullu bütün vatandaşlarımıza kazandırdıkça onların onuru, onların bunlardan inanıyorum ki şevk alacağı bir İstanbul...Kanal İstanbul'u İstanbul'a kazandırdığımızda İstanbul'un hem coğrafi hem stratejik hem tabii güzelliği bir kat daha artacaktır. Kanal İstanbul'un üzerinde altı tane köprü göreceksiniz. Bu altı köprüyle adeta Kanal İstanbul'un sağında, solunda 2 şehir inşa edeceğiz. Bu 2 şehirle beraber İstanbul bir başka olacak. Daha başka bir güzel olacak. Ya bunlar nereden çıkardı bunları diyecekler. Kim? O malum tipler. Ama biz yapacağız” dedi.

Davutoğlu: Yapmayın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarına yanı veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Erdoğan’a çağrıda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Davutoğlu, “Sayın Erdoğan, ortaya dökülen rezaletleri örtmek için hepimizi birleştirmesi gereken bir fetih gününde Kanal İstanbul üzerinden yeni gerilim alanları oluşturuyorsunuz. Yapmayın! Fatih’in emaneti Aziz İstanbul'umuza yazık etmeyin!” ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, daha önce de Başbakanlığı döneminde de Kanal İstanbul projesinin doğru olmadığına dair görüşünü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştığını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU