BTS, Butter'ın "daha sıcak" versiyonunu yayımladı

K-pop grubunun 21 Mayıs'ta çıkardığı müzik videosu YouTube’da izlenme rekorları kırmıştı

BTS'in "Butter" parçası, "Dynamite"ın ardından grubun ikinci İngilizce single'ı olma özelliği taşıyor (Twitter/@BIGHIT_MUSIC)

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS, 21 Mayıs'ta yayımladığı "Butter" şarkısının "Hotter Remix" isimli farklı bir versiyonunu yayımladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soompi'nin haberine göre parçanın yeni versiyonunun yayımlanacağı sosyal medyada bir dizi tanıtım içeriğiyle duyuruldu. Grubun plak şirketi Big Hit Music yeni versiyonu "orijinal şarkının parlak ve canlı tarzından hoş biçimde farklı" diye niteledi. 

Big Hit Music'in parçaya dair yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

BTS'in yeni single'ı 'Butter'a gösterdiğiniz muazzam sevgi ve destek için tüm Armylere minnet duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Tüm hayranlara BTS'in müziğinin keyfini çıkarmanın çok daha çeşitli yollarını sunmak için 'Butter'ın remix versiyonunu hazırladık.

 

 

Plak şirketi şu ifadeleri de ekledi:

'Butter (Hotter Remix)' ve BTS'in eşsiz cazibesine yeni yaklaşımının tüm gününüzü aşırı sıcak bir enerjiyle doldurmasını umuyoruz.

Butter, YouTube'da 15 dakikadan kısa süre içinde 10 milyondan fazla kişi tarafından izlenerek görüntülenme rekoru kırmıştı.

 

 

Öte yandan Variety'nin bildirdiğine göre Çin'in en büyük yayın platformları BTS'in de yer aldığı "Friends: The Reunion"ın bazı bölümlerini sansürledi. 

iQiyi, Youku ve Tencent Video platformları daha önce Çin'e hakaret ettiği iddia edilen BTS'in yer aldığı sahnelerin tamamını yapımdan çıkardı. Sansürlenen isimler arasında Lady Gaga ve Justin Bieber da yer alıyor. 

Geçen sene ekimde grubun lideri RM'in Kore Savaşı'na yönelik açıklaması Çin'de tepki çekmişti. RM, söz konusu açıklamada Güney Kore ve ABD'nin paylaştığı "acı tarihten" bahsetmiş ve genç şarkıcının açıklaması bu savaşta Kuzey Kore'nin müttefiki olarak yer alan Çin'de eleştiriyle karşılanmıştı.

 

Independent Türkçe, Variety, BBC

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU