600'den fazla müzisyenden İsrail'i boykot çağrısı

Patti Smith, Roger Waters, System of a Down’dan Serj Tankian gibi ünlü isimlerle Türkiye’den piyanist Büşra Kayıkçı ve çellist Duygu Demir mektuba imza attı

Roger Waters, uzun süredir İsrail'i boykot kampanyasının önde gelen isimleri arasında (Reuters)

Dünyanın birçok ülkesinden aralarında Patti Smith ve The Strokes grubundan Julian Casablancas gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 600'den fazla müzisyen, imzaladıkları mektupla İsrail'i boykot çağrısı yaptı.

Musicians for Palestine (Filistin’i Destekleyen Müzisyenler) oluşumu tarafından yayımlanan mektupta, "Müzisyenler olarak sessiz kalamayız. Bugün Filistin'in yanında olmalıyız" ifadeleri yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail'in "Filistinlilerin etnik temizliğine bağlı bir yerleşimci-sömürgeci proje" yürütmekle suçlandığı mektupta, İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarda savaş suçu işlediği belirtildi. Mektupta "Sizi de İsrail'deki suç ortağı kültürel kurumlarda konser vermeyi reddederek bize katılmaya çağırıyoruz" denildi.

Mektubun imzacıları arasında uzun süredir İsrail'i boykot hareketini destekleyen eski Pink Floyd solisti Roger Waters, Rage Against the Machine, Questlove, rap grubu Run the Jewels ve System of a Down'dan Serj Tankian da var. Türkiye’den piyanist Büşra Kayıkçı ve çellist Duygu Demir’in de imzaladığı mektuba bazı Yahudi müzisyenlerin de imza atması dikkat çekti.

Musicians for Palestine grubunun organizatörlerinden Kanadalı müzisyen Stefan Christoph, "Sanatçıları birlikte ses çıkarmaya teşvik etmek istedik ve umarım bu sayede insanlar Filistin’deki insan haklarını savunmak için konuşma cesaretine sahip olur" dedi.

Daha önce de İsrail'i boykot amacıyla sanatçılara yönelik benzer imza metinleri yayımlanmıştı ancak son mektup, bugüne dek ana akım müzik camiasından en fazla sayıda müzisyenin desteklediği metin oldu.

Mektubun imzacılarına şu linkten ulaşılabilir: https://musiciansforpalestine.com/our-names


Independent Türkçe, Times of Israel, Los Angeles Times

DAHA FAZLA HABER OKU