İmar Barışı ödemeleri için kamu bankaları haftasonu da açık olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İmar Barışı’nda ödemeler sürenin uzatılması konusundaki talepleri değerlendirdiklerini söyledi. 

Bakan Kurum konuyla ilgili önemli mesajlar verdi: 

"31 Aralık'ta süreç tamamlanıyor. Sürecin uzatılmasına ilişkin ciddi talep var. Bunu biz 31 Aralık'ta inşallah değerlendirmiş olacağız ancak 31 Aralık'a kadar vatandaşımızın ödemelerinin yapılabilmesi adına hafta sonu da bütün kamu bankaları açık olacaklar ve imar barışı sürecinden vatandaşımız hafta sonu da faydalanabilecek."

Murat  Kurum, "Bugün için yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşımız imar barışından faydalandılar. Toplamda yaklaşık 14 milyar liralık bir bedel ödendi." dedi. 

Başvurular 8 Haziran'da başladı 

Çevre ve Şehircilik ile Maliye Bakanlıkları tarafından hazırlanan, "Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" başlıklı tebliğ, 6 Haziran tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Bakanlık böylece 13 milyon konutun imar ve iskan sorununun çözülmesini hedeflemişti. Başvuralar ise 8 Haziran'da e-devlet üzerinden alınmaya başlanarak, başvurunun bitiş tarihi 31 Ekim olarak ilan edilmişti. 

Bitiş tarihine doğru başvurulara ilginin artması nedeniyle, bakanlık tarafından başvuru süresi 31 Aralık 2018'e kadar uzatıldı. Şimdiye kadar 9 milyon 500 kişi başvuruda bulundu. Bu da nüfusun yaklaşık olarak yüzde 11'inin düzenlemeden faydalandığı anlamına geliyor. 

   

DAHA FAZLA HABER OKU