2021 sonu Bitcoin tahminleri: Kimi uzmanlar 6 haneli rakamlar öngörüyor

Bazı analistler, boğa koşusunun 250 bin dolara ulaşabileceğini iddia ediyor

Bitcoin, 12 yıllık tarihinde birkaç çöküş gördü fakat analistler bu ay gerçekleşenin şiddeti konusunda aynı fikirde değil (Reuters)

Bitcoin, tarihinin en sallantılı dönemlerinden olan 2021'de 30 bin ila 65 bin ABD doları arasında (yaklaşık 250 bin ila 550 bin TL) gidip geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Piyasa analistleri ve kripto uzmanları, kripto para birimi 40 bin dolar (yaklaşık 340 bin TL) civarında seyrederken, Bitcoin'in ayı piyasasının başlangıcında mı yoksa hâlâ boğa koşusunun ortasında mı olduğuna dair bölünmüş görünüyor.

Fiyatta son yaşanan toparlanma, ikinci görüşün sesine güç verirken, bazıları bir sonraki zirvenin 100 bin doların (yaklaşık 850 bin TL) çok daha üzerine çıkacağını iddia etti.

Bitcoin ve diğer büyük kripto para birimlerine dair ne söyleyeceklerini duymak için kripto para birimi alanındaki çeşitli kişilerden bazı fiyat tahminleri topladık.

Kripto türevlerini alıp satma şirketi Delta Exchange'in CEO'su Pankaj Balani, "Satış giderek azalınca, Bitcoin'in yükselişi de epey yavaşlamaya başladı. Zaten 38 bin dolar (yaklaşık 320 bin TL) seviyelerine sıçradı. BTC'nin daha da yükseldiğini ve önümüzdeki birkaç gün içinde, cuma günü piyasalar kapanmadan önce 45 bin dolar (yaklaşık 380 bin TL) seviyelerini zorladığını görmek şaşırtıcı olmayacak. Bununla birlikte, henüz hayati tehlikeyi atlattığımızı düşünmüyoruz" dedi.

Geçen haftaki satış şekli, tipik bir boğa piyasası geri çekilmesinden daha ciddiydi. Bu sıçrama azaldıkça satışın devam etmesini ve BTC'nin son zamanlardaki düşükleri tekrar test etmesini bekliyoruz. İşin olumlu kısmı, BTC'nin 50 bin doların (yaklaşık 420 bin TL) üzerinde çok fazla dirençle karşılaşacak ve BTC'nin bir önceki en yüksek değeri 64 bin doların (yaklaşık 540 bin TL) üzerine çıkması bu günlerde biraz zaman alacak.

Zap Protocol platformunun kurucu ortağı Nick Spanos, önde gelen diğer kripto para birimlerinin daha yüksek fiyat potansiyeline sahip olduğunu düşünüyor.

"Goldman Sachs'ten sızan bir rapor, Ethereum'u Bitcoin'den daha iyi bir yatırım aracı ilan etti. Bu da yatırımcılara merkezi olmayan, finans odaklı blok zinciri ağını biriktirme dürtüsünü verdi" dedi.

2 bin 585 dolar 42 sent'lik (yaklaşık 22 bin TL) şu anki fiyatıyla kripto para, 4 bin 300 doların (yaklaşık 36 bin TL) üzerine çıkan en yüksek noktasına kıyasla düşük fiyatlı. Bence, alıcıların acil hedefi, orta ve uzun vadede en yüksek değerinin üzerinde yeni bir bölge belirlemeye çalışırken 3 bin dolarlık fiyat hedefini geri kazanmak.

Bu esnada diğer kişiler, bu yılın başlarında Bitcoin'in çeyrek milyon dolara (yaklaşık 2,1 milyar TL) doğru ilerleyeceğine dair daha da iyimser tahminler yapan koruma fonu yöneticisi Mark Yusko'nun sözlerini tekrarladı.

Kripto para birimi savunucusu ve finansal karşılaştırma platformu Finder.com'un kurucusu Fred Schebesta, "Geçen sefer balon diye nitelenmişti, ilk kez medyada yer almıştı ve herkes ona dair bir şeyler duymaya başlamıştı ama sonra bunu aşarak yeniden toparlandı, tıpkı dotcom patlaması sırasında Amazon hisselerinin ciddi yükselmesi, sonra tekrar çok düşmesi ve tekrar geri gelmesi gibi" dedi. Schebesta'nın şirketi, Nisan/Mayıs 2021 Kripto Para Birimi Tahminleri Raporu için birçok akademisyen ve piyasa uzmanıyla yakın zamanda anket yapmıştı.

Bitcoin, Amazon'la aynı şeyi yaparak geçen sefer tüm zamanların en yüksek seviyesini aştı ve bence bunu tekrar yapacak. Benim tahminim, ki bu finansal bir tavsiye değil, 2023'te Bitcoin'in 250 bin dolara ulaştığını göreceğiz.

Sanırım bu yıl Bitcoin'in 70 bin dolara (yaklaşık 590 bin TL) ulaştığını görebiliriz... yılın sonuna doğru, belki de biraz daha erken çünkü çok fazla ilgi var, dikkatler onun üzerinde.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU