İtalyan sanatçının "görünmez" heykeli 150 bin liraya satıldı

"Boşluk, enerji dolu bir alandan başka bir şey değildir"

Açık artırmayı Art-Rite müzayede evi düzenledi (Instagram / @salvatore_garau)

İtalyan sanatçı Salvatore Garau fiziksel varlığı olmayan görünmez bir heykel yaptı. "Ben" adlı çalışma, 18 Mayıs'ta düzenlenen açık artırmada 15 bin euroya (yaklaşık 150 bin TL) satıldı.

Eserin ne basılı ne de dijital formatta herhangi bir fiziksel temsili yok. Varlığını doğrulamanın tek yolu, alıcının elindeki orijinallik sertifikasıyla mümkün.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Italy24 News'in aktardığına göre çalışmanın, herhangi bir engelin olmadığı özel bir odada 150x150 santimetre boyutlarındaki bir alanda sergilenmesi gerekiyor.

Haberde, Garau'nun "yeni bir tarihi değere sahip olduğu ve günümüzün mükemmel bir metaforunu temsil ettiği" yazıldı. Sanatçının soyut çalışmalarının çevreye hiçbir etkisi olmadığının altı çizildi.

Garau eserini şöyle anlatı:

Müzayededeki başarılı sonuç, reddedilemez bir gerçeğe işaret ediyor: Boşluk, enerji dolu bir alandan başka bir şey değildir. Boş bıraksak ve geriye hiçbir şey kalmasa bile, belirsizlik ilkesine (kuantum fiziğinin oluşmasına büyük katkılar yapan Werner Heisenberg tarafından 1927'de ortaya atılan ilke) göre hiçliğin bir ağırlığı var. Bu nedenle boşluk, yoğunlaşan ve kendisini kısacası içimizdeki parçacıklara dönüştüren enerjiye ssahip.

Belirli bir mekanda fiziksel varlığı olmayan bir heykeli 'sergilemeye' kara verdiğimde, bu alan belirli bir miktar ve yoğunluktaki düşünceyi kesin bir noktada yoğunlaştıracak. Kendi koyduğum isimden (Ben) çok çeşitli biçimlere bürünecek bir heykel yaratacak. En nihayetinde, hepimiz hiç görmediğimiz bir Tanrı'ya şekil vermiyor muyuz?

 

Independent Türkçe, Italy24 News, autoevolution

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU