Bir şirket hakkında internette olumsuz yorum yapan ABD'linin başına gelmeyen kalmadı

"Sadece 'Hey ben bir müşteri olarak şirketle işte bunları yaşadım' demek istedim"

Temyiz duruşması 15 ay içinde görülecek (Unsplash)

İnternet üzerinden servislerinden yararlandığı şirket hakkında olumsuz müşteri memnuniyeti yorumu bırakan ABD'li Tim Castleman'ın başına gelmeyen kalmadı.

300 bin dolar (yaklaşık 2 milyon 500 bin TL) tazminata mahkum olan şikayetçi müşterinin mülklerine el konup satıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Teksas'ta yaşayan Castleman, internetten yürüttüğü işlerini büyütmek için 2015'te İrlanda merkezli Offline Assistant adlı şirketle anlaştı. Ancak bir süre sonra iki taraf arasında mali anlaşmazlık ve iletişim problemleri yaşandı.

Castleman, şirketin hataları sebebiyle 8 bin dolar (yaklaşık 65 bin TL) kaybettiğini öne sürdü. Ancak bu problem çözülemeyince internette, olay hakkında olumsuz bir yorum yayımladı.

Newsweek'in aktardığına göre Offline Assistant, yorumların yanlış olduğunu bildirip bunların kaldırılmasını ve Castleman'ın karalama sebebiyle 300 bin dolardan fazla para ödemesi gerektiğini bildirdi. Castleman bunu reddedince, şirket 1 milyon doları (yaklaşık 8 milyon 440 bin TL) bulan bir dava açtı.

Şirket, Castleman'ın Facebook, Twitter ve Google dahil olmak üzere çeşitli platformlarda mali anlaşmazlık yerine şirket hakkında "yanlış, karalayıcı ve aşağılayıcı yorumlar" yaptığını öne sürdü.

Castleman, bunun ardından davanın görüleceği duruşma tarihi hakkında hiçbir bildirim almadığını söyledi. Duruşmaya katılmayan Castleman temerrüde düştü.

Sonuç olarak Castleman, şirkete 300 bin doları aşkın bir meblağda borçlandı ve temyize başvursa da mülklerini kaybetti.

"Sadece 'Hey ben bir müşteri olarak şirketle işte bunları yaşadım' demek istedim" diyen Castleman, kararın bozulmasını umduğunu söyledi ve ekledi:

İşimle gurur duyuyordum. Şimdiyse elimden her şey alındı. Çaresizim ve hiçbir şeyim kalmadı. Çalıştığınız her şey bir dakika içinde elinizden alınabiliyor…

 

Independent Türkçe, Newsweek, Wavy

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU