Soylu'nun canlı yayında bahsettiği gazeteci Ali Tarakçı: Sokakta size saldırı yapabilecek kaç insan vardır tahmin edebilir misiniz?

Tarakçı, "Türkiye'nin en kudretli adamı kim deseniz ikinci sırada Süleyman Soylu var" diye konuştu

Fotoğraf: YouTube

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Habertürk yayınında haberlerine tepki gösterdiği gazeteci Ali Tarakçı, RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuştu. 

Tarakçı, Atilla Güner’in "İsminizi ve haberlerinizi yayında görünce tedirgin oldunuz mu?" sorusuna "Tedirgin olmaz mıyım? İçişleri Bakanı canlı yayında sizi hedefe koyacak ve tedirgin olmayacaksınız. Böyle birisi var mı Türkiye'de?" diye yanıt verdi.

Tarakçı şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'nin en kudretli adamı kim deseniz ikinci sırada Süleyman Soylu var. Soylu, Emniyet İstihbaratı, Jandarma gibi bugünkü Türkiye'de en büyük bürokrasisine sahip. Benim iş yapmamı engellemez ama yutkunmanıza, daha da yutkunmanıza sebep oluyor ve dikkat etmeniz gerekiyor. Türkiye'de sokakta size yönelik olarak saldırı yapabilecek kaç insan vardır tahmin edebilir misiniz?

"Silahlı saldırıya uğradım"

3.5 yıl önce silahlı saldırıya uğradığını hatırlatan Tarakçı, "Geçen günlerde Barış Terkoğlu, Halk TV'de bana yönelik gerçekleşen silahlı saldırın benim Süleyman Soylu olayını gündeme getirmemden sonra olduğunu iddia etti. Hrant Dink suikastinden sonra ilk defa saldırıya uğramış bir gazeteciyim. Dava 6 ayda bitti ve 6 ay sonra beni silahla vuran kişiler 36 yıl ceza aldılar" dedi.

"Barış Atay'a saldırının talimatını Soylu verdi"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da katıldığı bir televizyon programında geçen yıl TİP Hatay Milletvekili Barış Atay'a yapılan saldırıya ilişkin şunları kaydetmişti:

Soylu talimatı verdi, Peker’in Kadıköy’deki elemanları Barış Atay’a saldırdı. Biz bunu iddia ettik savcılık bunu soruşturuyor.

 

 

 

Sputnik Türkçe, RS FM, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU