Blinken: İsrailliler ve Filistinlilerin barış içinde yaşaması için Mısır’la çalışıyoruz

Blinken, kısa süren ziyareti sırasında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Dışişleri Bakanı Samih Şukri ve Genel İstihbarat Servisi (GID) Direktörü Abbas Kamil ile görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile görüşmesinden bir kare (AFP)

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, bugün Kahire'ye yaptığı ziyaret sırasında ABD ve Mısır’ın, İsraillilerin ve Filistinlilerin barış ve güvenlik içinde yaşamaları için birlikte çalıştıklarını söyledi.

Reuters’ın haberine göre Blinken, ABD’nin Kahire Büyükelçiliği’nde düzenlenen bir etkinlikte, Mısır'ın İsrail ile Filistin arasında son zamanlarda yaşanan şiddet olaylarının üstesinden gelmede gerçek ve etkili bir ortak olduğunu ifade etti.

Blinken, kısa süren ziyareti sırasında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Dışişleri Bakanı Samih Şukri ve Genel İstihbarat Servisi (GID) Direktörü Abbas Kamil ile Kahire'deki cumhurbaşkanlığı sarayında bir araya geldi. Blinken, görüşme öncesinde gazetecilere herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Kudüs ve Ramallah'a gerçekleştirdiği ziyaret sonrası Kahire'ye giden Blinken, İsrail ile Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar arasında yaşanan son yılların en kötü çatışmasını sona erdiren ateşkesi güçlendirmeyi amaçlayan Ortadoğu turu çerçevesinde Ürdün'ü de ziyaret edecek.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU