Erdoğan: İçişleri bakanımızın yanındayız, hedef Soylu değil Türkiye'dir

Sedat Peker'in yayımladığı videolardaki iddialara ilişkin konuşan Erdoğan, Bakan Soylu'nun yanında olacaklarını vurguladı. Erdoğan, "Partimiz ve çalışma arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik hiçbir saldırıya eyvallah etmediysek, bu tezgahı da bozacağı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son dönemde Türkiye'de güven ve istikrarı hedef alan saldırıların gerisinde gençleri karamsarlığa sürükleme gayesinin olduğunu savunan Erdoğan, "Nice oyunları ve tuzakları bozduğumuz gibi bu sinsi operasyonu da akamete uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

"Kimin terör örgütleri ve suç çeteleriyle, yeminde Türkiye düşmanlarıyla yürüdüğünü milletimiz görüyor, biliyor" diyen Erdoğan, "Son zamanlardaki sinsi operasyonları akamete uğratacağız" ifadesini kullandı.

"Sözde babaların racon kestiği Türkiye’yi, hukuktan başka yöntemlerin geçerli olmadığı bir seviyeye getirdik"

Suç örgütlerine karşı tavizsiz bir mücadele yürüttüklerini vurgulayan Erdoğan şöyle devam etti:

Geçmişte siyaseti ve toplum hayatını yönetecek, yönlendirecek derecede etki sahibi olan suç örgütlerini, 19 yıl boyunca ellerindeki tüm imkanları alarak birer birer çökerttik. Hakkı gasp edilerek mağdur olan, canı ve malı tehdit altında bulunan vatandaşlarımızın tek başvuru merciinin güvenlik güçlerimiz ve yargı kurumlarımız olmasını sağladık. Bir dönem ülkenin dört bir yanında türemiş, kerameti kendinden menkul, cafcaflı lakaplarla anılan sözde babaların racon kestiği Türkiye’yi, hukuktan başka yöntemlerin geçerli olmadığı bir seviyeye getirdik. Özellikle uyuşturucu suçlarıyla mücadele ederken, kimsenin gözünün yaşına bakmadık. Dünyada, uyuşturucu suçlarına en ağır cezaların verildiği ülkelerin başında geliyoruz.Bugün ülkemizdeki cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü olarak bulunan 283 bin kişinin 88 bini uyuşturucu ve bağlantılı suçlar sebebiyle oradadır.

"Gelin Hanım'a iyi bir ders verdiler, daha neler olacak, neler"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize ziyaretine ilişkin de yorumlarda bulunan Erdoğan, "Gelin Hanım beni Netanyahu'nun yerine koyuyor sonra da memleketim Rize'ye gidiyor. Rize'de gayet güzel bir ders veriliyor. Sen Rize'nin uşağına böyle hakaret edip, Netanyahu yerine koymaya çalışırsan yapılacak olan budur. Yine dua etsin ki, Gelin Hanım'a çok ileri gitmeden bir ders verdiler. Daha neler olacak, neler. Bunlar iyi günler. Bu ülkede ahde vefa diye bir şey var. Ahde vefa olmazsa bu millet affetmez" dedi.

"İçişleri bakanımızın yanındayız, hedef Soylu değil Türkiye'dir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in yayımladığı videolarla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

"İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu hedef alan saldırıların gerisinde, ülkemizde sağlanan huzur ve güven ikliminden duyulan rahatsız olduğunu biliyoruz" diyen Erdoğan, "Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanındayız ve yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

Hedefin İçişleri Bakanımız değil Türkiye olduğunu vurgulayan Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ile ilgili "uyuşturucu kaçakçılığı için Venezuela'ya gittiği" iddialarına ilişkin de şunları kaydetti:

Ülkemizde yıllarca bakanlık, başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapmış, partimizin genel başkanlığını yürütmüş Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedefe alınması, asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Şimdiye kadar nasıl şahsımız, partimiz ve çalışma arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik hiçbir saldırıya eyvallah etmediysek, bu tezgahı da bozacağız.

"Yargıya teslim edene kadar takibi bırakmayacağız"

Suç çetelerinin mensuplarını, dünyanın her yerinde takip ettiklerini belirten Erdoğan, "Tıpkı FETÖ’cüler gibi, tıpkı PKK’lılar gibi, bu suçluları da ülkemize getirip yargıya teslim edene kadar takibi bırakmayacağız" dedi.

Erdoğan, tarafların başvuruları üzerine Ankara ve İstanbul Anadolu Yakası Başsavcılıklarının gereken tahkikatlara başladığını anımsatarak, "Geçmişten bugüne hiçbir iddia, hiçbir itham ortada bırakılmayacak, her şey yargı tarafından araştırılıp, tüm yalanlar, iftiralar ortaya dökülecektir. Türkiye’nin demokratik bir hukuk devleti olduğundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

"Erken seçim diye boşuna tutturmayın, seçim 2023 Haziran'dadır"

Muhalefetin erken seçim çağrılarına da yanıt veren Erdoğan, "Ortada makul, mantıklı, sahici hiçbir sebep olmadığı halde, seçimin 2023’te yapılacağını defalarca tekrarlamış olmamıza rağmen, erken seçim teranesi tutturanların sufleyi nereden aldıkları açıktır. Tabii, dışarıdan ve içeriden kendilerine verilen gazı fazla kaçırıp 'seçimle veya seçimsiz iktidar' sözü edenleri de unutmamak gerekiyor" dedi.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU