Davutoğlu: Yıldırım, Soylu ve Albayrak, o dönem cumhurbaşkanının koordinasyonuyla bana kumpas kurdular

Gelecek Partisi lideri, "Süleyman Soylu biliyor ki söylediği her şey külliyen yalandır" diye konuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Habertürk yayınında 7 haziran seçimlerinin ardından Davutoğlu'nun AK Parti ve CHP koalisyonu için çalıştığını ifade etmiş. Davutoğlu'nun "Hepinizin odalarında neler konuştuğunu dinletiyorum ve biliyorum" dediğini iddia etmişti. 

"Cumhurbaşkanının bilgisi dışında olamaz"

Davutoğlu, Soylu'nun bu açıklamalarına reddederek "Süleyman Soylu biliyor ki söylediği her şey külliyen yalandır" ifadelerini kullandı.

"Ben buradayım, ellerinde devlet imkanları var soruştursunlar. Emniyete, MİT'e söylesin, çıkartsınlar. Ben arkadaşlarımı dinletmek gibi bir işe girişmem ama Soylu alçakça bir iftira atıyor. Terörle mücadeleyi biz verdik" diyen Davutoğlu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve dönemim İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya da "konuşma vaktidir" diyerek çağrıda bulundu. Davutoğlu, "Hiçbir zaman HDP ile anayasa tartışması olmadığı gibi Kuzey Suriye'de devlet kurulmasını engellemek için mücadele verdik ve Başbakanımız Davutoğlu'ydu demeliler. Bu onların bana borcudur" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soylu’nun o dönemde kendisinin görevden alınması için bir kumpas kurduğunu itiraf ettiğini savunan Davutoğlu, Küçükkaya'nın "Belki cumhurbaşkanının haberi yoktu" ifadesi üzerine "Cumhurbaşkanının bilgisi dışında olamaz" diye konuştu.

Kumpas iddiası

Davutoğlu şöyle devam etti:

Soylu, kendi genel başkanını görevden almak için bir kumpasın içinde olduğunu kabul etti. Buradaki mesaj AK Parti’ye, Erdoğan’a. O mücadelede çetin bir şeye kalkıştım. İmar rantlarına, faiz rantlarına neşter atacaktım. Siyaset ile mafya arasındaki bağları koparmak için yasa getirecektim. Artık itiraf ediyorum, Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak, o dönem cumhurbaşkanının koordinasyonuyla bana kumpas kurdular. O kumpasın hesabını verecekler. Ve ben yalnız bırakıldım.

"Erdoğan'a mesaj veriyor"

Bakan Soylu'nun AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj gönderdiğini belirten Davutoğlu, "Para sayma makinesinden bahsetti. Efkan Ala'ya suç isnadında bulunuyor, Muammer Güler'in para sayma makinesini gündeme getiriyor. Bunun üzerinden de Erdoğan'a mesaj veriyor" diye konuştu.

Davutoğlu şöyle devam etti:

2016'da ben Başbakan iken Mehmet Ağar sahnede miydi? Yoktu. Nasıl girdi sahneye? Efkan Ala İçişleri Bakanı iken "Mehmet Ağar 90'lı yılların kadroları ile biz devredeyiz" havalarıyla dolaşabiliyor muydu? Nasıl girdi?

Süleyman Soylu'nun kendisi Mehmet Ağar'ın sistem içerisine girmesine vesile oldu, aracılık etti.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU