CHP'li Tekin'den Bakan Soylu'ya yanıt: Herhangi bir suç örgütü ile ilişkim varsa hemen istifa edeceğim, ispatlayamazsa özür dilemek zorunda

Tekin, Bakan Soylu'nun açıklamalarına tepki göstererek, "Suç örgütlerine ve tehditlerine karşı her zaman dik durduk, dik duracağız" dedi

Fotoğraf: AA

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Habertürk'te katıldığı programda kendisiyle ilgili ifadelerini eleştirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tekin şunları kaydetti:

İçişleri Bakanlığı makamında oturan @suleymansoylu’ya açık çağrıda bulunuyorum. Sadece Sedat Peker değil herhangi bir suç örgütü yöneticisi ile ilişkim varsa hemen istifa edeceğim. Eğer ispatlayamazsa hemen şimdi @Haberturk canlı yayınında özür dilemek zorundadır.

Sedat Peker kendisinin bir kere bana selam verdiğini benim de bu selamı aldığımı iddia ediyor. Bu olayı da hatırlamıyorum. Kendisiyle hiçbir bağlantım, ilişkim yoktur. Bu iddiaların tamamı da iftiradır. @HaberturkTV’ye de bağlanıp cevap hakkımı kullanmak istediğimi bildirdim.

Tekin ayrıca, "2016 yılında akademisyenlerin tehdit edilmesine karşı partimizin hazırladığı bildirgeyi de ben okudum. Bu suç örgütlerine ve tehditlerine karşı her zaman dik durduk, dik duracağız" ifadelerini de kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soylu'nun Tekin hakkındaki ifadeleri

Bakan Soylu katıldığı televizyon programında şu ifadeleri kullandı:

Gerek organize suç örgütlerinin mensupları, liderleri, gerekse bu konularda iktidarı ve siyaseti istismar etmek isteyenler yanaşırlar, kendi meşguliyet alanlarını, sivil toplum örgütlerini, iş alemini oluşturmaya çalışırlar. Amaçları nedir? Sedat Peker'in korumaya mı ihtiyacı var? Amacı ne? Tam da bahsettiğimiz. 'Ben akademisyenleri kan banyosunda yıkayacağım'. Adam benim herşeyime küfrediyor, takipsizlikle övünüyor. Hangi partiyse, sadece AK Parti ile ilişkisi yok ki. CHP'li Gürsel Tekin'in attığı tweeti sen de biliyorsun, ben de biliyorum. Bütün bunların tamamı organize suç mensuplarının birtakım yerel zafiyetlerden istifade ederek meşruiyet sağlamalarıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU