Karamollaoğlu: Söz konusu tüm isimler istifa etmeli, iddialar soruşturulmalı

“Başta İçişleri Bakanı olmak üzere, söz konusu tüm isimler istifa etmeli ve yargı süreci ivedilikle başlatılmalıdır”

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sedat Peker tarafından dile getirilen iddialar için 6 maddelik çağrıda bulundu / Fotoğraf: Saadet Partisi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, son günlerde Sedat Peker’in gündeme getirdiği iddialarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kamuoyuna yansıyan vahim iddialar hakkında maalesef, yetkililer ve ilgililer tarafından toplumun beklediği cevap ve adımlar hâlâ atılmamıştır” diyen SP lideri Karamollaoğlu, “Bu tür ciddi iddialara karşı atılacak etkin adımlarla, haksız yere itham edilenlerin aklanarak itibarlarının zedelenmesinin önüne geçileceği gibi; suç işleyenlerin de adalet önüne çıkarılarak cezalandırılması, toplumun adalete olan inancını da pekiştirecektir” dedi.

Karamollaoğlu, söz konusu iddialar için 6 maddelik şu önerilerde bulundu:

  1. İddialar kapsamında başta İçişleri Bakanı olmak üzere, söz konusu  tüm isimler istifa etmeli ve yargı süreci ivedilikle başlatılmalıdır.
  2. İstifa etmemeleri halinde ise, Cumhurbaşkanı tarafından bu kişiler derhal görevlerinden alınmalıdır.
  3. Soruşturmaları yürütecek savcı ve hâkimlere mesleki güvencelerinin yanında, görev yeri ve görev konuları için de ayrıca güvence garantisi sağlanmalıdır.
  4. Devlet Denetleme Kurulu görevlendirilerek; araştırma, inceleme ve soruşturma süreçleri başlatılmalıdır.
  5. Ayrıca TBMM’nde de bir araştırma komisyonu kurulmalıdır.
  6. Basın yayın organlarında, bu iddialarla ilgili açılacak soruşturma ve tahkikatın şeffaf bir biçimde yer alabilmesini sağlayacak güvencenin açıkça verilmesi gerekmektedir.

Bu sürecin güvenilirliğinin sağlayabilmesi için, sayılan maddelerin eksiksiz ve bir an evvel yerine getirilmesinin elzem olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, “Aksi halde; bahse konu olan hiç kimse, hem kamuoyu vicdanında hem de tarih huzurunda kirli bir dönemin aktörleri olarak anılmaktan kendisini kurtaramayacaktır” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU