Joe Biden: K-pop sevgisi evrensel

ABD Başkanı basın toplantısında K-pop'a değinerek pek çok kişiyi şaşırttı

Biden'ın K-pop'tan bahsetmesi gülüşmelere neden oldu (AP)

ABD Başkanı Joe Biden, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'le ikinci yüz yüze görüşmesinin ardından K-pop'a yönelik şaşırtıcı bir açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Joe Biden ve Moon Jae-in arasındaki görüşmede pek çok farklı konu masaya yatırıldı ve görünüşe göre bunlardan biri de artık küresel bir fenomen haline gelen K-pop'tu. 

İki devlet başkanı arasında görüşülen konular arasında yarımadanın nükleer silahlardan arındırılması, Kovid-19 aşılarına yönelik işbirliği, iklim değişikliği de yer alıyordu.

Variety'nin haberine göre ABD Başkanı görüşme sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında Güney Kore ve Amerikan bayrakları önünde şu ifadeleri kullandı:

İki halk arasındaki etkileşim ve kültürel bağlar gelişiyor.

Ardından Biden'ın, "K-pop hayranlığı evrensel" demesi odada gülüşmelere neden oldu. ABD Başkanı durakladıktan sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

Gülenlerin neden bahsettiğimi bildiğini söyleyebilirim. Her neyse buna daha sonra döneceğim.

 

 

Joe Biden'ın dikkat çeken yorumları dünyaca ünlü K-pop grubu BTS'in yeni şarkısı "Butter"ın müzik videosunun YouTube'da izlenme rekorları kırmasının ardından geldi. 

ABD Başkanı'nın konuşması sosyal medyada BTS'in hayran grubu ARMY'nin de gündemindeydi. Twitter'da hayranlardan biri, "Başkan'ın torunları harika bir iş çıkarmış olmalı" ifadelerini kullandı. 

Bir diğeriyse, "Joe Biden, K-pop dedi. Bu gerçek olamaz" diyerek şaşkınlığını dile getirdi. 

Metro'nun haberine göre K-pop'tan bahsetme konusunda Biden yalnız değil ve ona Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron eşlik ediyor.

 

Ekran Görüntüsü (4).png
Ekran görüntüsü (Twitter/Emmanuel Macron)

 

Macron, Twitter hesabından kullanıcılara eğer kültür harcamaları için 300 dolarları olsaydı bunu nasıl harcayacaklarını sormuştu. Macron'un retweetlediği yanıtlardan biri bu meblağın BTS konserine harcanabileceğini belirtiyordu. 

 

Independent Türkçe, Variety, Metro

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU