Uğur Mumcu’nun çocukları, Peker’in videosunun ardından babalarının sözünü hatırlattı

"Dikkatler, gazetelere ve gazetecilere değil, saldırgana ve saldırganın örgütüne çevrilmelidir"

Fotoğraf: AA

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, Türkiye’nin gündemine oturan videolardan bir tanesini bugün yayınladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peker, videosunda 1993 yılında katledilen gazeteci Uğur Mumcu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Uğur Mumcu şehit ediliyor. Yanına ilk gelen kim, katil en önce gelir, Mehmet Ağar. Eşine diyor ki, ‘Ben buradan bir tuğla çekersem devlet aşağı iner’ Bu meşhur sözdür. Devletin içinde yaşayanlar bunu bilirler. Uğur Mumcu, temiz adam, saf adam, tek başına bir adam. Uğur Mumcu, terörle ilgili yazıyor ama terörden menfaat elde edenlere gelince adamı tak şehit ettiler.

Uğur Mumcu’nun çocukları Özge Mumcu Aybars ve Özgür Mumcu, Peker’in ifadelerinin ardından babalarının bir sözünü paylaştı.

Bir ülkede devletin güvenliği ile hukukun güvenliği eş anlamlıdır. Devlet güvenliği adına hukuk güvenliğinin ortadan kaldırılması, demokrasi ve hukuk devleti için ileride onarılmaz yaralar açar. Bu gibi dönemlerde daha soğukkanlı olunmasında sayısız yarar bulunmaktadır. Dikkatler, gazetelere ve gazetecilere değil, saldırgana ve saldırganın örgütüne çevrilmelidir.

“Çekin tuğlaları, yıkılsın duvar, altında kim kalırsa kalsın”

Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu da Mehmet Ağar’ın söylediği ifade edilen “Ben buradan bir tuğla çekersem devlet aşağı iner” sözünü hatırlattı.

Güldal Mumcu’nun Twitter’da paylaştığı mesaj şöyle:

Senelerdir Uğur Mumcu cinayetinin aydınlatılması için kim ne biliyorsa anlatsın, işin ucu kime dokunuyorsa dokunsun dedik. Bu görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. Çekin tuğlaları yıkılsın duvar altında kim kalırsa kalsın.

Türkiye basın tarihinin en önemli isimlerinden Uğur Mumcu, Ankara Karlı Sokak’taki evinin önünde otomobiline konan bombayla 24 Ocak 1993’te katledildi. Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu’ya suikast organizasyonunda yer alan isimlerin bazıları yakalandı, yargılandı ancak Mumcu’yu öldürenlerin arkasında hangi güçlerin olduğu hâlâ kadar aydınlatılamadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU