Şengül Hablemitoğlu: Bizim olay mahalline ilk gelenler şimdi gözümün önüne geliyor

"Doğru anlamışım olup biteni. Kirli devletin kirli insanları ve olay mahalli"

Fotoğraf: AA

Ankara'da 19 yıl önce suikaste uğrayan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, Sedat Peker’in yayınladığı son videonun ardından dikkati çekici bir paylaşım yaptı.

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, Türkiye’nin gündemine oturan videolardan bir tanesini bugün yayınladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peker, videosunda 1993 yılında katledilen gazeteci Uğur Mumcu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Uğur Mumcu şehit ediliyor. Yanına ilk gelen kim, katil en önce gelir, Mehmet Ağar. Eşine diyor ki, ‘Ben buradan bir tuğla çekersem devlet aşağı iner’ Bu meşhur sözdür. Devletin içinde yaşayanlar bunu bilirler. Uğur Mumcu, temiz adam, saf adam, tek başına bir adam. Uğur Mumcu, terörle ilgili yazıyor ama terörden menfaat elde edenlere gelince adamı tak şehit ettiler.

Şengül Hablemitoğlu, Peker’in bu ifadelerinin ardından sosyal medya hesabı Twitter’da şunları yazdı:

Yahu bu açıklama müthiş; bizim olay mahalline ilk gelenler şimdi gözümün önüne geliyor. Doğru anlamışım olup biteni. Kirli devletin kirli insanları ve olay mahalli... 

Her siyasi cinayet, işlendiği dönemin ilgili kurumlarındaki bürokratları zan altında bırakır. Burada olan bunun ifşa edilmesi, malumun ilanı.Katillerin bilinmediğini düşünmüyordunuz herhelde.Mevzu bu da değil, susanlar,görmezden gelip ört bas edenler cinayetlere ortaktır zaten...

Hablemitoğlu, bir diğer mesajında da "Eli kanlı katiller, uyuşturucu kaçakçıları saygın muteber devlet adamları hemi? Topunuzun soyu kurusun, çürüyün diyeceğim ama zaten çürümüşsünüz" ifadelerini kullandı.

Hablemitoğlu suikastı

Gazetelerin manşetlerine "derin suikast", "derin cinayet" ve "Başkentte kanlı pusu" ifadeleriyle yansıyan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti.

Necip Hablemitoğlu, Çankaya Portakal Çiçeği Sokağı'ndaki evinin önünde 18 Aralık 2002 akşamı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Cinayetin ardından gazetelerde "derin suikast-devletin hassas olduğu konularda araştırmalarıyla tanınan Hablemitoğlu vurularak öldürüldü", "derin cinayet-DGM'deki Gülen davası ve Alman Vakıflarıyla ilgili çalışmalarıyla tanınan ve 'çok şey bilen' Hablemitoğlu'nu Ankara'da vuranlar kaçtı", "Başkentte kanlı pusu-İslamcı terör ve Fethullahçı yapılanmalara ilişkin çalışmalarıyla tanınan Hablemitoğlu öldürüldü" manşetleri vardı.

14 Temmuz 2016'da, Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 73 kişi hakkında silahlı terör örgütü kurarak, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalıştıkları gerekçesiyle dava açıldı. İddianamede Hablemitoğlu cinayeti ile FETÖ ilişkilendirildi.

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU