Filistin Gazeteciler Sendikası: Sosyal paylaşım siteleri Filistin halkına karşı işlenen suçlarda işgalcilerin ortağı oldu

Yapılan açıklamada, sosyal medya yetkililerinin İsrail'le ilgili soruşturmalara dahil edilmesi çağrısında bulunuldu

Fotoğraf: AA

Filistin Gazeteciler Sendikası, sosyal medya platformlarındaki yetkililerin, İsrail'in savaş ve insanlık suçları ile ilgili uluslararası soruşturmalara dahil edilmesini talep etti.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, "Sosyal paylaşım siteleri Filistin halkına karşı işlenen suçlarda işgalcilerin ortağı oldu. Bu siteler Filistinlileri öldürme çağrılarına ve kışkırtmaya alan açtı" ifadeleri kullanıldı.

Sosyal paylaşım sitelerinin İsrail'in Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Kudüs'e yönelik saldırılarla eş zamanlı olarak mayıs ayında 500'den fazla ihlal gerçekleştirdiği aktarılan açıklamada, bu ihlallerin yaklaşık yarısının Instagram'da işlendiğini, onu Facebook'un izlediği kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Filistin halkına yönelik öldürme ve şiddete teşvik eden İsrailli gazeteciler hakkında soruşturma açılması" çağrısında bulunulan açıklamada, sosyal medya platformlarındaki yetkililerin, İsrail'in savaş ve insanlık suçları ile ilgili uluslararası soruşturmalara dahil edilmesi istendi.

İsrail'in Filistin topraklarına yönelik saldırılarının ardından sosyal medyada Filistinlilerle dayanışma amacıyla etiketler açılmış ancak birçoğu "standartları ihlal etme" gerekçesiyle yasaklanmıştı.

ABD'de haftalık yayın yapan "Time" dergisi, Facebook yöneticilerinin İsrail saldırılarıyla ilgili Filistin yayınlarının engellenmesine ilişkin alınan şikayetler hakkında salı günü düzenlenen online toplantıda Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye'den özür dilediğini aktarmıştı.

İsrail, Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırıları, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sonlandırmıştı.
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 248 Filistinli hayatını kaybetmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU