New York metrosunda bıçaklı saldırıya uğrayan kadını, kahraman yolcu kurtardı

"Olaya müdahale ettiğim için memnunum"

Sean Conaboy, son dönemde New York metrosunda yaşanan saldırılara değinerek "Eğer durum böyle devam ederse, bu işin sonu gelmez" dedi (Reuters)

ABD'de New York metrosunda bıçaklı saldırıya uğrayan yaşlı kadını, cesur bir yolcu kurtardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Union meydanı durağında, çarşamba günü saat 22:00 sularında yaşanan olayda 54 yaşındaki Kelli Daley, bıçaklı saldırıya uğradı.

New York Polis Teşkilatı'nın açıklamasına göre saldırıyı düzenlediği düşünülen 22 yaşındaki Joshua Nazario, yaşlı kadını omzundan, boynundan ve sırtından bıçaklamaya başladı.

Ancak o sırada metroyu bekleyen Sean Conaboy ise saldırganın üzerine cesurca atlayarak, çok daha büyük bir vahşeti önlemiş oldu.

52 yaşındaki Conaboy'un, Daley'nin hayatını kurtardığı anlar metronun güvenlik kameralarına yansıdı.

Saldırının şokunu atlatamadığını söyleyen Daley "Gözlüklerimi takmış telefonuma bakıyordum. Birisi arkamdan geldi ve sarılıyormuş gibi yaptı. Bıçaklandığımı hissettim. Yüksek sesle bağırdım ve bağırmaya devam ettim" dedi.

Daley, dehşet dolu anlar yaşadığını belirterek "İlk önce kendi kendime 'Bu olamaz' dedim. Başta sarılma gibi hissettim, sanki beni tanıyan biri gibiydi. Beni sadece bıçaklamak istedi sanırım. Gerçekten çok garipti" ifadelerini kullandı.

Saldırganın üzerine atlayan Conaboy ise Kanada'nın devlet radyo ve televizyon kanalı CBC'de kameraman olarak çalışıyor.
 


Olayın yaşandığı sırada 12 saatlik mesainin ardından evine dönmek için platformda tren beklediğini söyleyen Conaboy, zanlıyı saldırıdan önce gördüğünü, şüpheli davranışlarda bulunduğunu düşündüğünü söyledi.

Conaboy, "Yüzüne baktım, o da yanımdan geçip giderken gözlerimin içine baktı" dedi.

Birkaç saniye sonra bıçaklanma anını gördüğünü anlatan Conaboy, "Görüş alanımda bir kadın vardı fakat sonra bir anda birinin onu çektiğini gördüm ve bir çığlık duydum. Sonrada kocaman bir bıçak gördüm" ifadelerini kullandı.

Conaboy daha sonra saldırganın arkasından koşup üzerine atladığını fakat boğuşma sırasında bıçaklanmaktan korktuğunu söyledi.

Elinde bıçağı tuttukça ciddi şekilde tehlikede olduğumun farkındaydım. Eğer bana doğru dönerse bıçaklanacağımdan emindim.

Boğuşma sırasında gelen polislerin saldırganı kollarından ve bacaklarından yakaladığını anlatan Conaboy, "Olaya müdahale ettiğim için memnunum" dedi.

Öte yandan, zanlının halası, Nazario'nun şizofreniden mustarip olduğunu, ilaçlarını alamadığını ve son iki haftadır garip davranmaya başladığını söyledi.

Nazario'nun şiddete meyilli olmadığını ve saygılı bir genç olduğunu savunan hala, "Annesi bana rahatsızlığıyla ilgili hiçbir şey söylemedi. Kimse onu almak istemiyordu ama ben evimi açtım. 4 aydır benle kalıyordu" dedi.

Tutuklanan Nazario hakkında silah bulundurma ve saldırı suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.  



Independent Türkçe, NY Daily News, NBC, ABC 7

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU