Kate Middleton-Meghan Markle savaşında üstünlük Kate'te

Meghan'ın yerinde olsam, kendimizi aynı havuz partisinde bulmamız gibi ihtimal dışı bir durumda Kate'in yanına pek yaklaşmazdım. Kate hakkını verdiğimden daha sert

Kate'in "sıkıcı" olduğunu söylerken yanıldığımı artık biliyorum (AFP)

Kate Middleton'la özel olarak hiç ilgilenmedim. Benim tarzım değil. Onun her zaman etrafına eğlenmeyi seven ama eğlenmek için asla fazla ileri gitmeyen kişilere has, özel bir "vakar" yaydığını düşünmüşümdür.

Onu tanımıyorum ama bende her zaman kontrollü genç kadınlardan biri izlenimi uyandırmıştır, işler sarpa sarmadan içmeyi bırakma yeteneğiyle doğmuş ve asla üstünü yeni yıkanmış kotuna sokamayacak kadar şişmanlamayacak bir kadın. Elbette annesi de aynı türden çelik gibi bir kararlılığa sahip: Kate soylu olmayabilir ama kendine hakim olma konusunda kusursuz genlere sahip.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Carole Middleton bir Stephen King filminden çıkmışa benzemeden hâlâ gelinliğine sığabilen kadınlardan. Çoğumuzun aksine, gecenin bir yarısı kendini bir kez dahi KFC'de aile boyu bir kova kızarmış tavuk sipariş ederken bulduğundan şüpheliyim.

İşte böylece kadınların dünyası ikiye ayrılıyor. Bazıları hayatları boyunca zarafetlerinden bir şey kaybetmemek üzere doğmuştur, geri kalanımızsa kendimizi taytlarımızdan dışarı taşarken ve lahana salatasıyla kaplanmış buluruz... Ama daha eğlenceliyizdir (Kendimi avutmaya çalışıyorum).

Yine de Kate'in "sıkıcı" olduğunu söylerken yanıldığımı artık biliyorum. Son birkaç ayda, Harry ve Meghan'ın ağızları açık bırakan Oprah röportajı yayımlandığından beri hoş, "aklı başında" Kate, olabileceğini düşündüğümden çok daha heyecan verici bir şekilde kendini gösterdi.

Mart ayında Prenses, Clapham Common’da Sarah Everard için düzenlenen gece nöbetine maskesiz şekilde katılmış, öldürülen kadının anısına çiçekler bırakmıştı ve yeni, daha ilginç Kate’e doğru değişim böyle başladı.

Hareketleri kamuoyunda hakim olan havayla uyum içinde olduğu için "Aferin sana" diye mırıldandığımı duydum. Belli ki ziyaretinin zamanlaması mükemmel şekilde ayarlanmıştı. Nöbet kötüleşmeye başlamadan ve polis, muhtemelen o kadar sert bir müdahale gerektirmeyen kalabalığı kontrol etmeye çabalarken maktul için bırakılan çiçekleri çiğnemeden saatler önce, Kate nöbetten ayrılmıştı.

Kate'in dikkatimi gerçekten çektiği bir sonraki sefer, bir cenazede şimdiye kadar gördüğüm herkesten daha iyi görünen bir şekilde, hafif bir Daphne Du Maurier karakteri esintisiyle karışık yarı pembe dizi divası, yarı femme fatale görünüşüyle katıldığı Prens Philip'in cenazesi oldu. Düğün gününden bile daha nefes kesici görünüyordu.

Bir fotoğrafın etrafında bir hikaye uydurma eğilimi besleyenlerimiz için, hayalperest tarafım Kate'in Windsor Sarayı'nın basamaklarından ta Los Angeles'a, orada bulunmayan ve hamileliğinin son aşamalarında olan Meghan'a görünmez bir "sövgü" işareti gönderdiğini düşlemeden duramıyordu.

Görünüşe göre Kate kendisinin, William'ın veya çocuklarının ezilip geçilmesine izin vermeyecek. O da karşılık veriyor, nitekim Prens Louis'in üçüncü yaş gününden çekilmiş sevimli, "kraliyet ailesi olmamıza rağmen son derece sıradanız" fotoğrafları da bunu gösteriyordu.

Bunu, Kate ve William'ın Britanya sahillerinde sevimli çocuklarıyla birlikte lastik botlarla koşuşturarak 10. yıldönümlerini kutladıklarını gösteren aşırı John Lewis tarzı bir aile videosu izledi.

Aynı esnada okyanusun öte yanında Meghan ve Harry, Archie'nin resmi ikinci doğum günü fotoğrafı için sırtının kameraya dönük olduğu biraz kasvetli sepya bir fotoğraf paylaşarak büyük bir fotoğraf fırsatını geri tepti.

Kusura bakmayın ama şu anda Cambridge'ler adına basınla kim ilgileniyorsa çok iyi bir iş çıkarıyor ve hiç şaşırtıcı olmayan bir şekilde Google'da kısa bir arama geçen yıl bu kişinin Sussex Dükü ve Düşesi'nin eski dijital iletişim sorumlusu olduğu gerçeğini açığa çıkarıyor. İşte şimdi taşlar yerine oturuyor!
 


Meghan'ın kendi kaleme aldığı, yakında yayımlanacak çocuk kitabı The Bench'in (Bank) Kate'in pandemi esnasında halkın çektiği fotoğraflardan oluşan derleme eseri Hold Still'i (Öyle Dur) satışa çıkardığı anda duyurulmasıya mayısın ilk haftası bir kitap savaşına da tanıklık etti. Olağanüstü kelime ustası Lemn Sissay'in yazılı katkılarıyla, Hold Still'den elde edilen gelirin tamamı Mind hayır kurumuna ve Ulusal Portre Galerisi'ne gidecek.

Meghan'ın ilk edebi eserinden kimin yararlanacağını ise henüz bilmiyoruz. Fakat 500 bin dolar (yaklaşık 4 milyon TL) ila 900 bin dolar (yaklaşık 7,5 milyon TL) arasında değişen bir avansa dair söylentiler Meghan şapkadan bir edebiyat tavşanı çıkarsaydı biraz daha az rahatsız edici olurdu. Ne yazık ki The Bench'ten paylaşılan kısa pasajlar kitabın üzücü derecede yavan ve aşırı duygusal şekilde kafiyeli bir parça olduğunu ortaya koyuyor.

Tabii ki, Meghan'ın çok yakında bir kız çocuğu dünyaya getirecek olması reklam topunu kesinlikle onun sahasına atacak ama Kate ve William'ın da bebeği daha geçenlerde dünyaya geldi: Kendi Youtube kanalları, kraliyet ailesinde bir ilk.

Bu iki kadını kraliyet ailesi pembe dizisinin rakip tarafları olarak sunmanın yanlış olduğunu biliyorum ama elimde değil. Ve yakın zamana kadar Kate'in üstünlüğü kazanacağına dair bahse girmezdim.

Ama bu günlerde, Meghan'ın yerinde olsam kendimizi aynı havuz partisinde bulmamız gibi ihtimal dışı bir durumda Kate'in yanına pek yaklaşmazdım: Hakkını verdiğimden daha sert.



https://www.independent.co.uk/independentpremium/voices

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU