Kovulan AA Muhabiri Turan: Zaten orada Demirören Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, TRT Haber var; bu adamlar size ne sorabiliyor?

Turan, yaptığı canlı yayında duygusallaştığı için özür diledi

Fotoğraf: Twitter

Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Musab Turan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker'in iddialarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sorusunda, “19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük? Sayın Bakanım, üç buçuk yaşında oğlumun yüzüne bakarken maskeli balodan dolayı ben utanıyorum. Sizlerin çocuklarınız yok mu?" ifadelerini kullanan Turan, yaptığı canlı yayında duygusallaştığı için özür diledi.

“Benim Babam Ali Seydi Turan, Sultanbeyli AK Parti teşkilat kurucusu” diyen Turan, sorusuna ilişkin, “Sayın Bakanın danışmanı Rıdvan Tezer pişkin bir şekilde kulağıma geldi, ‘Soru sormuyoruz’ dedi, burada bende kayış attı” ifadelerini kullandı.

“Zaten orada Demirören Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, TRT Haber var. Zaten bu adamlar size ne sorabiliyor ki?” diye soran Turan, “Kendi içimde düşündüğüm şey şu AK Parti’nin artık fabrika ayarlarına dönmesi lazım. Hiçbir şey yapamıyoruz sadece siyaseti düşünüyoruz. Siyaset kurumunun adalet ekseninde kendi rayına oturması lazım” dedi.

Turan “hatamı kabul ediyorum” diyerek şunları kaydetti: 

Çocuğunu neden karıştırıyorsun?.. Onu söylemem şık olmadı. Gururla onurla çalıştığım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Anadolu Ajansına halel getirdiğini düşünüyorum. Oradakileri zor durumda bıraktım… Sorumda duygusallaştığım için özür dilerim ama soru sorduğum için özür dilemem.  Sayın Cumhurbaşkanım lütfen içinizdeki merhameti uyandırın, Allah bizimledir.

Turan'ın babası: Tasvip etmiyorum

Turan'ın babası paylaştığı Twitter mesajında, "Sorulan soruyu ve soru şeklini tasvip etmediğimi kamuoyuna deklare ediyorum. AK Parti'nin kuruluşundan bugüne, gururla bu davanın neferi oldum" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU