Friends yıldızlarının serveti ve özel bölüm için aldıkları ücret ne kadar?

Her oyuncu bir saatlik özel bölüm için 2,5 milyon (yaklaşık 21 milyon TL) ile 3 milyon dolar (yaklaşık 25 milyon TL) arasında ücret alacak

Friends ekibini yeniden bir araya getirecek yapımda Justin Bieber, BTS, David Beckham gibi isimlerin de yer alacağı açıklanmıştı (HBO Max)

1990'ların Amerikan sitcomu Friends'in uzun zamandır beklenen, ekibi bir araya getirecek bölümü nihayet ufukta göründü ve Jennifer Aniston, Matthew Perry, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc ve David Schwimmer'ın dahil olduğu oyuncu kadrosunun tamamının serveti halihazırda 840 milyon doların (yaklaşık 7 milyar TL) üzerinde.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aniston 300 milyon dolar (yaklaşık 2,5 milyar TL) servetle ekibin en önünde yer alıyor, onu 150 milyon dolarla (yaklaşık 1,2 milyar TL) Cox ve sırasıyla 120 milyon, 100 milyon, 90 milyon ve 80 milyon dolarla (sırasıyla yaklaşık 1 milyar, 837 milyon, 754 milyon ve 670 milyon TL) Perry, Schwimmer, Kudrow ve LeBlanc izliyor.

The Hollywood Reporter'a göre oyuncu kadrosundakilerin her biri, bir saatlik özel bölüm için 2,5 milyon dolar ile 3 milyon dolar (yaklaşık 21 milyon ile 25 milyon TL) arasında ücret alacak.

Dahası, tüm oyuncular dizinin sendikasyon gelirinin yüzde ikisini elde ediyor, bu da sadece yeni gösterimlerden her biri için 20 milyon dolarlık (yaklaşık 170 milyon TL) bir gelir anlamına geliyor.

MarketPlace'e göre Friends ilk yayımlandığında her oyuncuya bölüm başına 22 bin 500 dolar (yaklaşık 190 bin TL) ödeme yapılmıştı.

Bununla birlikte, üçüncü sezon itibarıyla ana kadronun 6 oyuncusunun bölüm başına 100 bin dolar (yaklaşık 840 bin TL) kazandığı bildirilmişti.

9. sezona gelindiğinde oyuncular bölüm başına 1 milyon dolarlık maaş için pazarlık yapmıştı. Anlaşma o dönem 30 dakikalık bir televizyon dizisi için o zamana kadarkilerin en büyüğüydü.

HBO Max yakında gösterime girecek Friends özel bölümünün resmi fragmanını bu hafta yayımladı.

 

 

Videoda, sevilen oyuncuların tamamının sitcomun Kaliforniya'nın Burbank şehrindeki orijinal setine döndüğü görülüyor.

Yıldızlar benzer biçimde Monica'nın dairesinde bir bilgi yarışması yaparken görülüyor, soruları Schwimmer soruyor.

Görüntüler 4. sezonda Monica'nın evinde kimin yaşayacağına karar vermek için yapılan bilgi yarışmasında Monica, Rachel, Joey ve Chandler'ın karşı karşıya geldiği sekansı anımsatıyor.

Oyuncular, ekibin yeniden bir araya geldiği yapımda karakterlerini canlandırmasa da tanıtım videosunda yıldızların masa okuması için oturup dizideki bazı replikleri tekrar ettikleri görülüyor.

Friends: The Reunion 27 Mayıs'ta HBO Max'te yayımlanacak.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU