Biden, ‘Kovid-19 Nefret Suçları Kanunu’nu onayladı

Yasa, Asyalı Amerikalılara yönelik nefret suçlarının daha kolay rapor edilmesini ve Adalet Bakanlığının bu yöndeki incelemelerini detaylandırmasını öngörüyor

Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Joe Biden, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ardından artan Asya kökenli Amerikalılara karşı nefret suçlarının önlenmesine yönelik yasayı onayladı.

"Kovid-19 Nefret Suçları Kanunu" adı verilen yasayı imzalamasının ardından bir konuşma yapan Biden, "Tek bir halk, tek bir millet ve tek bir Amerika olarak birleşmeliyiz" çağrısında bulundu.

“Çirkin bir zehir”

Biden, nefret suçlarını "çirkin bir zehir" olarak nitelendirerek, "Birçok Asya kökenli Amerikalı, bu yıl, güvenliklerinden korkarak uyandılar" ifadelerini kullandı.

Söz konusu yasa, Asyalı Amerikalılara yönelik nefret suçlarının daha kolay rapor edilmesini ve Adalet Bakanlığının bu yöndeki incelemelerini detaylandırmasını öngörüyor.

Nisan ayında Senato'dan 1'e karşı 94 oy ile kabul edilen tasarı, 18 Mayıs Salı günü de Temsilciler Meclisinde 62'ye karşı 364 oy ile kabul edilmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU